Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rodrigo Ābols pārceļas uz Zviedrijas labāko līgu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas izlasi divos pasaules čempionātos pārstāvējušais centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš divus gadus pavadīja Ziemeļamerikas junioros, pievienojies Zviedrijas spēcīgākās līgas klubam "Orebro". Līgums noslēgts uz divām sezonām.

"Rodrigo ir centrs, kurš apveltīts ar labu tehniku un kurš strādā, lai uzlabotu sniegumu. Jauns un talantīgs spēlētājs, kurš pie mums ieradīsies, lai karjerā spertu nākamo soli. Viņš ierodas no Ziemeļamerikas junioriem ar mērķi izcīnīt vietu Nacionālajā hokeja līgā," sacīja "Orebro" kluba sporta direktors Niklass Jūhansons.

"Neskatoties uz to, ka viņam ir tikai 21 gads, Rodrigo pārstāvējis Latvijas izlasi jau divos pasaules čempionātos. Viņš ir hokejists, kuram esam sekojuši līdzi gan tad, kad viņš pārstāvēja nacionālo izlasi, gan arī juniora gados. Rodrigo ir viens no Latvijas daudzsološākajiem jaunajiem spēlētājiem," pauda Jūhansons, atzīmējot, ka klubs turpina vērot situāciju spēlētāju tirgū un ka tuvākajā laikā sekos papildinājums aizsardzībā.

Pagājušajā sezonā "Orebro" ieņēma 12. vietu 14 komandu konkurencē, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs, taču izvairoties no izkrišanas. Komanda sezonu pabeidza ar četriem zaudējumiem pēc kārtas. "Orebro" savāca 53 punktus, no priekšā esošās "Karlskrona" atpaliekot par 15 punktiem. Savukārt līdz izslēgšanas spēļu zonai pietrūka 17 punkti. Vienība ceļazīmi uz Zviedrijas spēcīgāko līgu ieguva 2013. gadā. Aizpagājušajā sezonā iegūta 8. vieta, bet pirmajā kārtā ar 0-2 zaudēts HV71.

Ābols pagājušo sezonu sāka Portlendas "Winterhawks" rindās Rietumu hokeja līgā, bet tad pārcēlās uz Kanādu, pievienojoties Kvebekas Junioru hokeja līgas klubam "Acadie-Bathurst Titan". 52 regulārās sezonas spēlēs viņš guva 18 vārtus un savāca 50 punktus, bet 11 izslēgšanas cīņās Ābola kontā 11 punkti. Uzbrucējs pavasarī bija Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms pasaules čempionāta, taču pirms diviem noslēdzošajiem pārbaudes mačiem, kas notika turnīra norises vietā Vācijā, iedzīvojās savainojumā.