Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ābols: Joprojām gribu uz NHL

© SCANPIX

Vakar līgumu ar Zviedrijas spēcīgākās hokeja līgas klubu "Orebro" parakstīja latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atklāja, ka sarunas sākušās jau pagājušajā sezonā, bet toreiz darījums neizdevās.

"Orebro", kas ceļazīmi uz Zviedrijas spēcīgāko līgu ieguva 2013. gadā, aizvadītajā sezonā ierindojās 12. vietā 14 komandu konkurencē. Izdevās izvairīties no izkrišanas, taču līdz iekļūšanai izslēgšanas spēlēs pietrūka 17 punkti. Kluba vadība ir noskaņota sniegumu uzlabot, laicīgi sākot sastāva komplektāciju, un par vienu no pirmajiem papildinājumiem kļuva latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols.

"Klubs atrada mani, nevis es viņus. Kā teica, ilgu laiku skatījās uz mani. Sākotnēji sarunas sākās ar aģentu starpniecību," sarunāja ar portālu Sportacentrs.com norādīja 21 gadu vecais uzbrucējs. "Sarunas bija jau pagājušās sezonas laikā, tomēr nesanāca vienoties, tāpēc pabeidzu junioros. Tas bija sezonas vidus - ne interese bija tik nopietna, lai krasi mainītu situāciju, ne pats to īsti gribēju. Taču sarunas atsākās pēc sezonas, un tad arī nonācām pie kopsaucēja."

Ābols sacīja, ka ar treneriem pagaidām nav runājis - par lomu komandā pašlaik ļauj noprast vien aģentu sacītais. Tomēr uzbrucējs zināja, ka spēlēs centrā. "Šajā situācijā "Orebro" piedāvājums bija interesantākais un labākais. Kad spēlējam pret zviedriem, vienmēr iet ļoti grūti. Ir redzams Zviedrijas hokeja līmenis," teica Ābols, kurš ar jauno komandu parakstījis vienošanos uz divām sezonām.

Aizvadīto sezonu Ābols pabeidza Kvebekas Junioru hokeja līgas klubā "Acadie-Bathurst Titan". 52 spēlēs viņš atzīmējās ar 18 vārtiem un 50 punktiem, savukārt 11 izslēgšanas mačos uzbrucējs guva piecus vārtus un savāca 11 punktus. Viņu pagājušajā gadā draftēja Nacionālās hokeja līgas klubs Vankūveras "Canucks", tomēr interese no organizācijas nav jūtama.

"Vankūverai vēl vienu gadu pieder tiesības uz mani. Ja godīgi, neko daudz par situāciju nezinu. Jā, pāris reizes sezonas laikā aprunājās ar mani, bet tas arī viss, un tas arī lika noprast par nodomiem. Arī pēc sezonas nebija nekādas ziņas. Tad aģenti piezvanīja un prasīja, vai varu parakstīt līgumu Zviedrijā. Teica: Ok," norādīja Ābols.

"Protams, ka joprojām gribu uz Nacionālo hokeja līgu. Man ir tikai 21 gads, ceru, ka tas ir reāls sapnis. Zviedrija tomēr ir laba vieta, kur spēlētājam augt un attīstīties," uzskata Ābols. Treniņi kopā ar jauno komandu sāksies 24. jūlijā, bet Zviedrijā viņš ieradīsies dažas dienas agrāk. Zviedrijā spēlējis arī Rodrigo tēvs Artis Ābols. "Kad biju maziņš, zviedru valodu mācēju labāk nekā vecāki. Atbraucām atpakaļ, vairs nebija ar ko runāt. Tagad neko neatceros. Bet ceru, ka ātri atnāks atpakaļ."