Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Gudļevskis turpmāk spēlēs Ņujorkas "Islanders"

© Scanpix

NHL klubs Tampabejas “Lightning” oficiāli paziņojis, ka tiesības uz Latvijas vārtsargu Kristeru Gudļevski aizmainītas uz Ņujorkas “Islanders”. Pret viņu Tampa ieguva 21 gadu vecu uzbrucēju Kārteru Verhēgi.

24 gadus vecais Kristers Gudļevskis vairākas iepriekšējās sezonas bija “Lightning” fārmkluba vārtsargs Amerikas Hokeja līgā. Kopumā viņš piedalījās piecās NHL spēlēs, bet stabilu vietu “Lightning” rindās neizcīnīja, un šosezon arī fārmklubā sezonas izskaņā bija otrais vārtsargs.

Gudļevskim līgums ar komandu ir beidzies, bet “Lightning” bija viņam piedāvājusi kvalifikācijas līgumu, līdz ar to saglabājot pirmtiesības uz viņa pakalpojumiem. Šīs tiesības nu nonākušas “Islanders” rīcībā, oficiāli apstiprinājis Tampas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans.

Scanpix

Pret Gudļevski “Lightning” ieguva Kārteru Verhēgi, kanādiešu uzbrucēju, kurš pirms četriem gadiem tika draftēts ar 82. numuru un NHL vēl nav debitējis. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja gan ECHL, gan AHL, kur 45 mačos tika pie 29 punktiem.

Tāpat kā iepriekš Tampā, arī “Islanders” komandā Gudļevskim solās sīva konkurence. Ņujorkas komandā līgumi uz nākamo sezonu jau ir vācietim Tomasam Graisam un slovākam Jaroslavam Halākam, kamēr AHL fārmklubā Bridžportas “Sound Tigers” līgums uz nākamo sezonu ir 24 gadus vecajam amerikānim Īmonam Makadamam. Viņš NHL debiju vēl nav piedzīvojis, bet AHL aizvadītajā sezonā 26 spēlēs ielaida 2.9 vārtus un atvairīja 89.7% metienu.

"Lightning" Gudļevski draftēja 2013. gadā, un šī kluba sistēmā Gudļevskis Ziemeļamerikā bija pavadījis iepriekšējos četrus gadus. "Lightning" tikmēr uzreiz pēc Gudļevska aizmainīšanas paziņoja par viena gada divvirzienu līguma noslēgšanu ar citu vārtsargu - 36 gadus veco veterānu Maiklu Leitonu, kurš iepriekš bija "Hurricanes" sistēmā un aizvadītajā sezonā piedalījās četrās NHL spēlēs. Kopumā Leitons piedalījās 110 NHL spēlēs, kā arī izgājis laukumā Stenlija kausa finālā 2010. gadā Oskara Bārtuļa pārstāvētās "Flyers" rindās.