Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Sorokins kļuvis par U-18 izlases galveno treneri; asistents Vasiļjevs

© LHF

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika pieņemts lēmums apstiprināt latviešu speciālistu Oļegu Sorokinu par U-18 nacionālās valstsvienības galveno treneri.

Par Sorokina palīgu U-18 izlasē tika iecelts bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš spēlētāja karjerai punktu lika aizvadītajā sezonā.

“Liels paldies LHF par doto iespēju,” sacīja Sorokins. “Man ir uzticēts ļoti atbildīgs pienākums. U-18 izlase ir Latvijas pieaugušo valstsvienības tuvākā nākotne. Mūsu uzdevums ir ne tikai uzvarēt turnīrā, bet izveidot hokejistus, kuri pēc dažiem gadiem varētu dot lielu artavu Latvijas hokejam, nesot valsts vārdu pasaulē.”

Nākamā gada U-18 pasaules čempionāts pirmajā divīzijā norisināsies Rīgā. Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Kazahstānu, Dāniju, Norvēģiju, Vāciju un Slovēniju.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

43 gadus vecais Sorokins par treneri sāka strādāt 2014.gadā. Oļegs jau trešo sezonu vada Latvijas virslīgas komandu HK “MOGO”, kuras vadībā vienība 2014./2015.gadā kļuva par valsts čempioni, bet šogad izcīnīja sudraba godalgas.

Kā spēlētājs Sorokins valstsvienības rindās piedalījies septiņos pasaules čempionātos un 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs. Kopumā izlases rindās Sorokins aizvadījis 108 cīņas, izceļoties ar 6 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm partneriem.

Savukārt 41 gadu vecais Vasiļjevs valstsvienības rindas pārstāvējis desmit pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs. Kopumā uzbrucējs Latvijas izlases sastāvā aizvadījis 127 spēles, kurās nopelnījis 75 (29+46) rezultativitātes punktus.