Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" nespēj vienoties ar Spruktu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Rīgas “Dinamo” komanda uzsākusi gatavošanos desmitajai Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonai. Kluba ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka komandas komplektācija turpinās. Visticamāk, ka līdz nometnei Valmierā komanda sagaidīs papildinājumu vēl kāda ārzemnieka izskatā, taču kluba vadībai nav izdevies vienoties ar Latvijas izlases centra uzbrucēju Jāni Spruktu.

Šobrīd “Dinamo” klubs parakstījis līgumus ar 22 spēlētājiem. Vienošanās panāktas ar diviem vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem. Tāpat noslēgti 10 pārbaudes laika līgumi. Līdz 15. jūlijam komanda gatavosies Rīgā, treniņus aizvadot Inbox.lv hallē Piņķos, bet pēcāk dosies uz Valmieru, kur paredzēta astoņu dienu treniņnometne. No 26. - 29. jūlijam Minskā komanda aizvadīs pirmās trīs pirmssezonas pārbaudes spēles, kurās iespēja sevi apliecināt tiks dota spēlētājiem, kuri komandā ir uz pārbaudes laiku, kā arī jaunajiem. “Vairāk vai mazāk, bet pamatsastāvs ir zināms. Redzēs, cik spēlētājus varēsim paņemt uz Minsku, taču gribam pārbaudīt plašu spēlētāju loku. Tagad nevēlos teikt, cik no tiem spēlētājiem, kuriem ir pārbaudes laika līgumi paliks komandā, taču daļai noteikti tiks piedāvāti līgumi,” atklāj Ankipāns.

Kuluāros klīda runas, ka “Dinamo” kluba vadība jau pavisam īsi pēc pasaules čempionāta panākusi mutisku vienošanos ar izlases uzbrucēju Jāni Spruktu, taču kā tagad stāsta Ankipāns, tad pusēm vienoties nav izdevies. “Mēs ar Spruktu bijām labi maiņas partneri, esam labi kaimiņi, taču medaļai ir arī otra puse. Uzskatīju, ka viņš var būt komandā, taču vienoties nespējām. Bija tikai viena nianse, par kuru nespējām vienoties. Mēs gribējām Jāni komandā redzēt jau no pirmās sagatavošanās posma dienas. Skanēs nedaudz muļķīgi, bet nespējām vienoties par šo punktu,” situāciju īsi komentē Ankipāns.

“KHL sezona tomēr nav pasaules čempionāts. Sezona ir spraiga un gara. Ņemot vērā Jāņa pieredzi, bijām pat gatavi sezonas laikā dot viņam arī kādu atpūtas pauzi,” piebilst komandas ģenerālmenedžeris.

Tāpat daudzus interesē, kāda ir situācija ar Lauri Dārziņu. “Viņš šobrīd ir traumēts. Esam runājuši, un abpusēji saprotam situāciju. Mēs šobrīd nevaram uzņemties risku, jo nezinām, kad Lauris atkal varēs trenēties un spēlēt. Tikko būs lielāka skaidrība, tā atkal sēdīsimies pie sarunu galda. Viņš var būt mums noderīgs, to es labi apzinos,” skaidro Ankipāns, neslēpjot, ka sarunas bijušas arī ar citiem latviešu spēlētājiem, taču visu izšķir “Dinamo” kluba finansiālā rocība. Vakar kļuva zināms, ka neierobežota brīvā aģenta statusu ieguvis Mārtiņš Karsums. Ankipāns gan pauž, ka Mārtiņš hokeja tirgū ir ļoti pieprasīts, un šobrīd “Dinamo” naudas, lai viņu iegūtu, nav…