Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ozoliņš: "Man patīk! Iedeva svilpi un hronometru…"

© F64

“Ir labi… azarts… Esmu adrenalīna piepildīts,” šādu atbildi saņem portāls Sportacentrs.com, kad Sandim Ozoliņam vaicā, kādas ir sajūtas uzsākot gatavot Rīgas “Dinamo” komandu desmitajai Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonai. Šoreiz Sandim situācija neierasta, šo gatavošanās posmu viņš sāk kā komandas galvenais treneris.

Komanda uz ledus ir jau kopš nedēļas sākuma, tāpēc pirmos secinājumus jau paguvis izdarīt arī komandas jaunais galvenais treneris Sandis Ozoliņš. Uz ledus Ozo ir visai aktīvs, pats atrāda spēlētājiem katru konkrēto vingrinājumu, pats uz ledus izliek konusiņus (palīgi piepalīdz), ik pa laikam pieslido kādam no padotajiem un kaut ko individuāli izskaidro, dod padomus, uzsit uz pleca… “Sākam ar atsevišķām spēles detaļām, cenšoties likt kopā bildi. Ejam soli pa solim, līdz sezonas sākumam jābūt skaidrībai, kā izskatīsimies laukumā, šobrīd liekam kopā bildi un domājam par detaļām. Jau jūlija vidū dosimies uz Valmieru, kur turpināsim strādāt līdz pirmajam pārbaudes spēļu turnīram Minskā. Tas, ka šobrīd trenējamies reizi dienā, bet Valmierā nodarbības būs divas reizes dienā neko nenozīmē. Apjoma arī šobrīd ir visai liels. Valmierā centīsimies treniņus padarīt daudzveidīgākus,” stāsta Sandis Ozoliņš.

“Ar komanda komplektāciju kopumā esmu apmierināts. Arī daļa ārzemnieku jau ir klāt. Pagaidām nekādu pretenziju nav bijis. Dažam šī ir pirmā reize ārpus Ziemeļamerikas, tāpēc jāpierod pie sadzīviskām lietām, arī laika maiņa noteikti vēl atstāj kaut kādu iespaidu. Komandas komplektācijas jautājumos strādājam kopā ar Ģirtu (Ankipānu), redzējums mums daudz neatšķiras,” neslēpj komandas galvenais treneris.

Vaicāts, kā pats jūtas jaunajā ampluā, Sandis neapjūk, atbildot sev vien raksturīgajā stilā: “Man patīk! Iedeva svilpi un hronometru… Spēlēt bija relatīvi vienkāršāk. Šobrīd jāpievērš uzmanība daudziem sīkumiem un niansēm. Man ir labi palīgi, strādājam kā vienots mehānisms. Arī treniņu plānu gatavoju ne es viens, bet gan kopā ar palīgiem." Sandis nedaudz laužas, kad pavaicāju, kāds tad ir treneris Ozoliņš, taču vēlāk tomēr saņemas un smejot atbild: “Demokrātisks diktators!” Kā komanda spēlēs Ozoliņa vadībā, pagaidām ir neatbildēts jautājums, taču Sandis savas spilgtās spēlētāja karjeras laikā Ziemeļamerikā iemācījies runāt pareizi. Spēlēšot tā, lai izcīnītu uzvaras.

Pirmās oficiālās pārbaudes spēles “Dinamo” komandai paredzētas jūlija beigās Minskā, bet līdz tam vēl jāpaveic daudz. Komandas galvenais treneris cer, ka līdz sezonas sākumam “puzle” būs gatava. Viņš apzinās, ka arī viņam vēl daudz jāmācās.