Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dynamo" piedāvā Karsumam līgumu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Maskavas "Dynamo", kuras dalība nākamajā Kontinentālās hokeja līgas sezonā joprojām ir zem jautājuma zīmes, esot piedāvājusi līgumu latviešu uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, vēsta laikraksts Sports-Express. Tikmēr par skaļiem jaunpienācējiem paziņoja Maskavas CSKA un Kazaņas "Ak Bars".

Maskavas "Dynamo" parādsaistību dēļ 42 spēlētājiem šonedēļ tika piešķirta brīvlaišana jeb viņi kļuva par neierobežoti brīvajiem aģentiem. "Dynamo" jau jaunā veidolā ir pieteikusies Kontinentālās hokeja līgas sezonai un piedāvājusi līgumus 11 neierobežoti brīvajiem aģentiem - starp viņiem ir aizsargi Jakovs Rilovs un Andrejs Kuteikins, kā arī vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko un uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš "Dynamo" pavadījis četrus gadus un šajā regulārajā sezonā ar 34 (16+18) punktiem 52 spēlēs bija rezultatīvākais komandā. No "Dynamo" iepriekšējā sezonā nespēlējušajiem hokejistiem līgums piedāvāts Astanas "Barys" uzbrucējam Dastinam Boidam.

Šā rīta atklātajā treniņā par kārtējiem skaļajiem pastiprinājumiem paziņoja Maskavas CSKA, kas panākusi vienošanos uz trim gadiem ar Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem Mihailu Grigorenko un Ņikitu Ņesterovu. 23 gadus vecais uzbrucējs Grigorenko, kuru 2012. gadā ar 12. numuru draftēja Bufalo "Sabres", pēdējās divas sezonas pavadīja Kolorādo "Avalanche" un šosezon 75 spēlēs sakrāja 23 (10+13) punktus un negatīvu lietderību -14. Savukārt 24 gadus vecais aizsargs Ņesterovs no Tampabejas "Lightning" tika aizmainīts uz Monreālas "Canadiens" un regulārajā sezonā 48 spēlēs tika pie 17 (4+13) punktiem un neitrālas lietderības. Krievijā tomēr paliks arī CSKA jaunpienācējs Kirils Kaprizovs, kurš arī vienojies par trīs gadu līgumu. Ufas "Salavat Yulaev" kreklā 20 gadus vecais uzbrucējs regulārajā sezonā 49 spēlēs nopelnīja 42 (20+22) punktus.

Šomēnes CSKA jau paziņoja par virkni jaunpienācēju. No Nacionālās hokeja līgas CSKA atgriezās 25 gadus vecais uzbrucējs Romans Ļubimovs, ar kuru panākta vienošanās uz trim sezonām. Filadelfijas "Flyers" sastāvā debijas sezonā 47 spēlēs nopelnīja sešus (4+2) punktus. No Maskavas "Dynamo" brīvajiem aģentiem CSKA vienojās ar kādreizējo Rīgas "Dinamo" aizsargu Metu Robinsonu. Viņš Maskavas "Dynamo" trīs gadu laikā regulārajā sezonā 145 spēlēs tika pie 81 (31+50) punkta un pozitīvas lietderības +68, bet Gagarina kausā viņam 25 spēlēs astoņi (2+6) punkti un pozitīva lietderība +14. Jauns līgums uz trim gadiem tika noslēgts ar 21 gadu veco vārtsargu Iļju Sorokinu, bet vienošanās uz vienu gadu parakstīta ar 29 gadus veco zviedru vārtsargu Lāšu Jūhansonu, kurš debijas sezonā Amerikas Hokeja līgā 29 spēlēs vidēji ielaida 2,75 ripas un atvairīja 90,7% metienu.

Savukārt Kazaņas "Ak Bars" paziņoja par veterāna Danisa Zaripova atgriešanos komandā, parakstot ar uzbrucēju divu gadu līgumu. 36 gadus vecais Zaripovs iepriekšējās četras sezonas pavadīja Magņitorgorskas "Metallurg", regulārajā sezonā 229 spēlēs sakrājot 227 (87+140) punktus un Gagarina kausā 72 mačos tiekot pie 74 (37+37) punktiem. Kazaņā viņš savulaik jau spēlēja no 2001. līdz 2013. gadam.