Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Jēkabs Rēdlihs beidz profesionāla hokejista karjeru

© F64

Kā vēsta "Latvijas Avīze", bijušais Latvijas hokeja izlases un Rīgas "Dinamo" aizsargs Jēkabs Rēdlihs beidzis savu profesionālo hokejista karjeru, taču neaiziet no hokeja pavisam.

35 gadus vecais Jēkabs Rēdlihs pagājušajā sezonā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", 33 spēlēs izceļoties ar četrām rezultatīvām piespēlēm, 34 soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu (-14). Pavasarī Jēkabs bija arī starp kandidātiem, lai iekļūtu Latvijas izlasē, taču sagatavošanās posmā tika atskaitīts.

Rēdlihs jau kļuvis par "Lido" 2001. gadā dzimušo zēnu komandas treneri. Hokejists laikrakstam atzinis, ka pēc sezonas līgums ar "Dinamo" beidzies, bet no ārzemēm neesot bijuši apmierinoši piedāvājumi. Tiesa, nav izslēgts, ka Rēdlihu vēl redzēsim laukumā, jo Jēkabs vēloties uzspēlēt kādā Latvijas čempionāta komandām.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Rēdlihs varētu pievienoties "Kurbadam".

Rēdlihs karjeras laikā Rīgas "Dinamo" sastāvā pavadīja sešas sezonas, vēl spēlējis Čehijā un Zviedrijā, kā arī dažādās Ziemeļamerikas līgās. 2002. gada Nacionālās hokeja līgas draftā Rēdlihu ar 119. numuru ceturtajā kārtā izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets". Līdz NHL gan Rēdlihs tā arī nenonāca, pēc drafta sekoja četri gadi Bostonas universitātē un divas sezonas Amerikas hokeja līgā (laiku pa laikam tika nosūtīts uz Austrumkrasta līgu).

Eiropā Rēdlihs atgriezās 2007./2008. gada sezonā, nospēlējot divas sezonas čehu "Plzen" vienībā, bet Rīgas "Dinamo" pirmoreiz pievienojās 2009. gadā.

Latvijas izlases sastāvā piedalījies četros pasaules čempionātos, 23 spēlēs izceļoties ar vieniem vārtiem un četrām piespēlēm, kā arī 14 soda minūtēm un negatīvu lietderības rādītāju (-3).