Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Jāgrs nav saņēmis nevienu piedāvājumu no KHL

© SCANPIX

Bez līguma joprojām ir 45 gadus vecais uzbrucējs Jaromirs Jāgrs, kurš divas iepriekšējās sezonas pavadīja Nacionālās hokeja līgas klubā Floridas "Panthers". Izskanējusi informāciju, ka par leģendas pakalpojumiem interesējas arī Kontinentālās hokeja līgas vienības, tomēr hokejista aģents informāciju noliedza.

"Šajā sakarā neko nevaru pateikt, jo neesam saņēmuši nevienu piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas klubiem. Pašlaik Jaromiram notiek pārrunas ar vairākiem Nacionālās hokeja līgas klubiem, tāpēc nezinu, no kurienes esat ņēmuši šādu informāciju. Piezvaniet nākamajā nedēļā, varbūt tad būsim saņēmuši kādu piedāvājumu," teica uzbrucēja aģents Jaroslavs Zideks.

Pagājušajā sezonā Jāgrs aizvadīja visas 82 spēles un savāca 46 punktus Floridas "Panthers" rindās, piedzīvojot pamatīgu kritienu rezultativitātē - gadu iepriekš viņš savāca 66 punktus. Kopš 2013. gada lokauta Jāgrs nomainījis vairākas komandas, pārstāvot arī Dalasas "Stars", Bostonas "Bruins" un Ņūdžersijas "Devils".

Leģendārais uzbrucējs Krievijā spēlēja no 2008. līdz 2011. gadam, trīs sezonas pārstāvot Omskas "Avangard". Labākā sezona Jāgram bija pēdējā, 49 spēlēs savācot 50 punktus. Togad viņš pārstāvēja Čehijas izlasi pasaules čempionātā, palīdzot izcīnīt bronzu, deviņos mačos sakrājot deviņus punktus un tiekot atzīts par turnīra labāko uzbrucēju. Valstsvienību Jāgrs pēdējoreiz pārstāvēja 2015. gadā, tiekot atzīts par pasaules čempionāta MVP.

Pagājušajā sezonā Jāgrs, pārstāvot Floridas "Panthers", algā nopelnīja četrus miljonus dolāru, taču kopā ar bonusiem viņš sakrāja 5,5 miljonus. Par to, ka viņš sezonā aizvadīja vismaz 45 spēles, uzbrucējs saņēma 1,5 miljonus dolāru lielu bonusu. Gadu iepriekš Jāgrs saņēma 5,4 miljonus. Tiek uzskatīts, ka čehs ir visvairāk ar hokeju nopelnījušais spēlētājs, jo 2000. un 2002. gadā algā viņš saņēma virs desmit miljoniem.