Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kovaļčuks plāno pēc gada doties uz NHL

© SCANPIX

Krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks šovasar olimpisko spēļu dēļ tomēr nolēma palikt Kontinentālās hokeja līgas čempionvienībā Sanktpēterburgas SKA, taču vēlme atgriezties Nacionālajā hokeja līgā nekur nav pazudusi.

"Domāju, šī sezona SKA man būs pēdējā," televīzijas tiešraidē teica 34 gadus vecais Iļja Kovaļčuks, kurš apstiprinoši novērtēja iespēju atgriezties Nacionālajā hokeja līgā. "Varbūt līgā būs lokauts, bet nākamajā gadā gribu tur atgriezties. Man vēl tur ir palikuši nepiepildīti sapņi."

"Par palikšanu SKA nedomāju ilgi. Pēc sezonas beigām bija tikšanās ar vadību un teicu, ka, kolīdz būs oficiāla informācija par to, ka NHL spēlētāji nebrauks uz olimpiskajām spēlēm, tā 100% palikšu klubā," teica Kovaļčuks. "Īpaši nekādu pārrunu ar citiem klubiem nebija. Bija interese no vairākām NHL komandām, bet tagad par to runāt nav aktuāli."

Tikmēr cits krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins, pēdējo divu sezonu laikā izcīnījis divus Stenlija kausus, par atgriešanos dzimtenē ij nedomā. "Nē, pagaidām tādu domu pat nav bijis," sarunā ar Sovetskij Sport teica nepilnu 31 gadu vecais spēlētājs. "Par atgriešanos KHL pat nedomāju, tuvākās sezonas gribu aizvadīt Ziemeļamerikā. Olimpiskās spēles? Bija doma parunāt ar Mario Lemjē, bet domāju, ka tas jāizdara vēlāk - varbūt ap Ziemassvētkiem vai pēc Jaunā gada. Taču, ja līga atteiks, būs grūti. Varbūt pat Mario nebūs spējīgs ietekmēt viņu lēmumu."