Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" iespēja revanšēties Jaroslavļai

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pēdējo pārbaudes spēli pirms desmitās sezonas šovakar pulksten 19:30 aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas Latvijas Dzelzceļa kausa finālā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kam vakar zaudēja. Tiešraide kanālā TV6.

Rīgas "Dinamo" uzvarēja pirmajos divos Latvijas Dzelzceļa kausa mačos un finālu sasniedza vēl pirms trešās spēles, jo palīdzīgu roku sniedza konkurenti. Galvenais treneris Sandis Ozoliņš apstākļos bez spiediena laukumā laida tuvākos rezervistus, iztiekot bez lielākās daļas līderu. Rezultāts bija likumsakarīgs - zaudējums ar 1:5.

Mājinieki ievadā izvirzījās vadībā, vairākumā pēc Nikolaja Jeļisejeva piespēles nūju pieliekot Mārim Bičevskim, taču sāncenši atbildēja ar piecām ripām pēc kārtas. Izlīdzinājums tika panākts 83 sekundes vēlāk, bet izšķirošais bija otrās trešdaļas noslēgums, kad Jaroslavļas "Lokomotiv", kas laukumā devās turpat labākajā sastāvā, iemeta trīs vārtus trīs minūtēs.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Sāncenši var lepoties ar vienu no stabilākajiem sastāviem visā līgā - komandā spēlē pieci ārzemnieki, un visi Jaroslavļas "Lokomotiv" pārstāvēja arī pagājušajā sezonā. Aizsardzībā ir Stafans Krūnvals, kurš bijis Zviedrijas kapteinis pasaules čempionātā, un čehs Jakubs Naklādals, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja trīs mačus Karolīnas "Hurricanes" rindās, līdz devās uz Krieviju.

Uzbrukumā ir soms Petri Kontiola, kurš pagājušajā sezonā 59 spēlēs savāca 40 punktus, amerikānis Brendons Kozuns, kurš ar 56 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju, un kanādietis Makss Talbots, kuram aizvadītā sezona bija pirmā ārpus Ziemeļamerikas. 2009. gadā viņš ar Pitsburgas "Penguins" izcīnīja Stenlija kausu, turklāt guva uzvaras vārtus septītajā mačā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" vakar parakstīja pilnvērtīgus līgumus ar lietuviešu aizsargu Neriju Ališausku un uzbrucēju Oskaru Batņu, kurš Latvijas Dzelzceļa kausa pirmajā spēlē guva vārtus, bet vakar par sitienu ar galvu nopelnīja 5+20 minūšu sodu. Tāpat tika parakstīta jauna vienošanās uz diviem gadiem ar Uvi Balinski, kuram tuvākās sezonas laikā jākļūst par aizsardzības līderi.

Sagaidāms, ka pēc vienas spēles izlaišanas ierindā atgriezīsies Rīgas "Dinamo" līderi - gan leģionāri, gan latvieši, piemēram, Guntis Galviņš, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija. Vakar tika izdarīti vien 13 metieni pa sāncenšu vārtiem, bet šoreiz būs visi apstākļi, lai izrādītu nopietnāku pretestību un pirmo reizi kopš 2012. gada izcīnītu Latvijas Dzelzceļa kausu.

Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6. Rīgas "Dinamo" tas būs pēdējais pārbaudes mačs pirms desmitās sezonas, kas jāsāk 22. augustā ar izbraukuma cīņu pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmā cīņa mājās būs 31. augustā pret Maskavas "Spartak".