Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" turpina sarunas par spēles aizvadīšanu zem klajas debess

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" plānos joprojām ietilpst mača aizvadīšana zem klajas debess, lai atzīmētu komandas pastāvēšanas desmito jubileju. Šonedēļ Latvijā bija ieradies Kontinentālās hokeja līgas viceprezidents Georgijs Kobiļanskis, lai vērtētu apstākļus un izmaksas.

Kontinentālās hokeja līgas pirmā Visu zvaigžņu spēle 2009. gadā tika aizvadīta Maskavā, Sarkanajā laukumā, un par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Marcels Hosa, kurš guva trīs vārtus. Duelis starp Pasaules un Krievijas izlasēm notika -16 grādu temperatūrā, un to noskatījās tikai 2,5 tūkstoši līdzjutēju.

Tomēr ideja nav nobaidījusi Helsinku "Jokerit", kas, atzīmējot Somijas hokeja simtgadi, 2. decembrī zem klajas debess uzņems pašreizējo Gagarina kausa glabātāju Sanktpēterburgas SKA. Paredzēts, ka tiks uzslietas tribīnes, kurās varēs satilpt 18 tūkstoši līdzjutēju, un tas ir par 4,5 tūkstošiem vairāk nekā "Jokerit" mājas hallē.

Tāpat tiek izskatīta iespēja, ka āra maču aizvadīs arī Rīgas "Dinamo", kas 19. janvārī varētu uzņemt Minskas "Dinamo". Šonedēļ Latvijā bija ieradies Kontinentālās hokeja līgas viceprezidents Georgijs Kobiļanskis, kurš apsekoja plānoto norises vietu Esplanādi, kā arī notikusi izmaksu aprēķināšana. Tiek lēsts, ka Rīgā tribīnes varētu būt piemērotas 20 tūkstošiem skatītāju.

"Viss joprojām atrodas procesā, skaidra lēmuma vēl nav," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis. Pastāvot liela iespēja, ka rīdziniekiem izdosies pārliecināt līgas vadību par mača nepieciešamību, bet tad nāksies mainīt sezonas kalendāru, jo pašlaik "Dinamo" nemaz nav paredzēta spēle 19. janvārī.