Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

KHL 10. sezona startēs ar grandu cīņu - Znaroka un Vītoliņa SKA pret CSKA

© khl.ru

Jau šovakar Sanktpēterburgā startēs jubilejas 10. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona. Atklāšanas spēlē pagājušās sezonas uzvarētāji Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētie SKA hokejisti tiksies ar Maskavas CSKA.

Abiem Krievijas hokeja grandiem iepriekšējā sezona bija atšķirīga. Sanktpēterburgas klubs Znaroka un Vītoliņa vadībā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju, bet Maskavas CSKA nedaudz negaidīti otrajā izslēgšanas turnīra kārtā piekāpās Jaroslavļas ''Lokomotiv''.

Uzreiz jāsaka, ka starpsezonā SKA zaudēja divus uzbrukuma līderus - Vadimu Šipačovu un Jevgeņiju Dadonovu. Abi hokejisti savas karjeras nolēmuši turpināt Nacionālajā hokeja līgā. Lielāko daļu čempionu kodolu SKA gan spējusi saglabāt.

CSKA savukārt pēc neveiksmes iepriekšējā sezonā no galvenā trenera amata atlaida Dmitriju Kvartaļnovu, kura vietā stājies līdzšinējais asistents Igors Ņikitins. ''SKA ir ļoti nopietns pretinieks. Tas būs izaicinājums katram no spēlētājiem. Teiktu, ka SKA ir kļuvusi vājāka pēc Šipačova un Dadonova aiziešanas. Komanda ir lieliska un spēles kvalitāte arī ir augsta. Tāpat treneri ir pieredzējuši un pārliecināti par saviem spēkiem,'' tā gaidāmo spēli komentēja Ņikitins.

Pozitīvi trenera nomaiņu vērtējis CSKA uzbrucējs Valērijs Ņičuškins: ''Treneris tagad vairāk uzticas spēlētājiem. Igora Ņikitina vadībā uz ledus jūtam vairāk brīvību. Tajā pašā laikā sistēma nekur nav pazudusi, spēles plāns ir jāizpilda, un mēs lieliski saprotam, ka tas ir būtiski, lai sasniegtu vajadzīgo rezultātu. Bet uzbrukumā mums ir brīvākas rokas, un paši pieņemam vairāk lēmumu.''

SKA šajā starpsezonā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles un izcīnīja sešas uzvaras. ''Gatavība jaunajai sezonai? Vairāk vai mazāk esam gatavi, protams. Domāju, ka pat labāk nekā iepriekšējā sezonā. Tas mani pat nedaudz biedē,'' piesardzīgs pirms KHL sezonas ievada ir SKA galvenais treneris Znaroks.

CSKA starpsezonā nospēlēja astoņas pārbaudes spēles un visas arī uzvarēja. 60 minūtes CSKA nespēja tikt galā tikai ar Maskavas ''Dynamo'', ko pēdējā spēlē papildlaikā uzvarēja ar 4:3. Pagājušajā sezonā SKA un CSKA savā starpā tikās četras reizes, un trīs panākumus izcīnīja SKA. Pavisam neliels favorīts, pēc bukmeikeru domām, arī šovakar ir SKA.

Znaroka vadītās komandas KHL atklāšanas spēlē, kurā komandas cīnās arī par Atklāšanas kausu, uzvarējušas divas reizes. Arī Ņikitinam ir izdevies uzvarēt šādā spēlē, bet tas notika esot aiz galvenā trenera Kvartaļnova muguras. Mača sākums Sanktpēterburgā paredzēts pulksten 19:30.

Rīt KHL jaunajā sezonā iesaistīsies vēl 12 komandas, tostarp arī Rīgas ''Dinamo'', kas aizvadīs spēli viesos pret Omskas ''Avangard''.

KHL pirmo deviņu sezonu čempiones

Sezona Uzvarētāja Fināliste
2008-2009. Ak Bars Lokomotiv
2009-2010 Ak Bars HC MVD
2010-2011 Salavat Yulaev Atlant
2011-2012 Dynamo Moscow Avangard
2012-2013 Dynamo Moscow Traktor
2013-2014 Metallurg M Lev Praha
2014-2105 SKA Ak Bars
2015-2016 Metallurg M CSKA
2016-2017 SKA Metallurg M