Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rēdlhihs salauž žokli un "Dinamo" izbraukumu neturpinās

© Foto: KHL

KHL komanda Rīgas „Dinamo” apstiprinājusi Miķeļa Rēdliha traumas nopietnību, pavēstot, ka viņam ir lauzts žoklis. Latviešu uzbrucējs attiecīgi nevarēs turpināt dalību Rīgas komandas izbraukuma sērijā, izlaidīs vismaz trīs nākamās spēlēs un atgriezīsies Rīgā.

Kontinentālās hokeja līgas jaunās sezonas pirmā spēle ļoti neveiksmīga izvērsās vienam no komandas līderiem, Latvijas izlases uzbrucējam Miķelim Rēdliham. Pirmās trešdaļas izskaņā viņš centās bloķēt pretinieka metienu, ko arī paveica, taču ripa trāpīja viņam pa seju.

Latviešu hokejists pēc saņemtā trieciena pa vaigu palika uz ledus, bet pēc tam laukumu atstāja tikai ar medicīniskā personāla palīdzību. Spēlē viņš vairs neatgriezās.

Un arī nākamajās spēlēs Rēdlihs nepiedalīsies, apstiprinājusi „Dinamo”. Pirmajās medicīniskajās pārbaudēs konstatēts, ka Rēdliham pēc ripas trāpījuma pa seju ir lauzts žoklis. Ar šo smago traumu Rēdlihs atgriezīsies Rīgā, atstājot pārējo komandu, kurai vēl paredzētas trīs izbraukuma spēles pēc kārtas. Precīzāka informācija par Rēdliha aptuveno atgriešanos ierindā pagaidām nav pieejama.

33 gadus vecais Rēdlihs šodien uzsāka savu astoto sezonu Rīgas „Dinamo” rindās. Aizvadītajā gadā viņš 50 mačos komandai palīdzēja ar 16 punktiem (9+7), bet kopumā 466 KHL spēlēs ir guvis 222 punktus. Šosezon Rēdlihs plāno sasniegt 100 gūto vārtu jubileju KHL mačos - pagaidām viņam 97 precīzi trāpījumi.

„Dinamo” tagad priekšā mačs pēc divām dienām pret „Sibir”, 26. augustā tikšanās ar „Barys”, bet 28. augustā - pret „Yugra”. Ar to tiks noslēgta sezonas pirmā izbraukuma sērija, un 31. augustā tiks aizvadīta sezonas pirmā spēle Rīgā, tiekoties ar „Spartak”.