Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Irbe papildina "Kurbada" treneru kolektīvu

© hkkurbads.lv

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokeja vārtsargiem Artūrs Irbe pievienojies Latvijas čempionvienības "Kurbada" treneru korpusam un ar milzīgo pieredzi palīdzēs gan pieaugušo komandas, gan bērnu komandu vārtsargiem pilnveidot meistarību.

Kā vēsta kluba oficiālā mājaslapa, Irbe jau uzsācis atsevišķas nodarbības uz ledus ar komandas vārtsargiem Uldi Čalpu, Guntaru Reisu un Nilu Grīnfogelu, kuriem uz vairākām nodarbībām pievienojies arī Kristers Gudļevskis, gatavojoties Ņujorkas "Islanders" treniņnometnei.

"Artūra Irbes klātbūtne vien ir iedvesmojoša, viņa atrašanās uz ledus vien motivē katru mazāko epizodi nostrādāt ar maksimālu atdevi un ieklausīties katrā vārdā," par Artūru Irbi treniņu procesā stāsta Uldis Čalpa.

"Spēlējot NHL, vārtsargu treniņus viņš organizēja pats, tāpēc uzdevumus viņš veidoja tā, lai ir interesanti gan spēlētājiem, gan vārtsargiem, bieži vien spēlējot uz rezultātu. Strādājot ar mums, šī iezīme nav pazudusi un tas treniņus padara sportiski daudz interesantākus. Lielu uzmanību pirms sezonas pašlaik pievēršam slidošanai un kustībai uz metienu."

Irbe bija Vašingtonas “Capitals” vārtsargu treneris no 2009. līdz 2011. gadam. Šos pienākumus viņš pildīja arī Bufalo “Sabres” komandā 2014./2015. gada sezonā, kad komandas sastāvā spēlēja arī Zemgus Girgensons.

Kā spēlētājs Irbe pasaules specīgākajā hokeja līgā aizvadīja 13 sezonas četru dažādu komandu sastāvos, 2002. gada sezonā spēlējot Stenlija kausa finālā Karolīnas “Hurricanes” rindās. Divas reizes viņš piedalījies NHL Zvaigžņu spēlē.