Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs arī turpmāk būs Latvijas hokeja izlases galvenais treneris

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlasi turpinās vadīt Bobs Hārtlijs. Līgums tiks parakstīts tuvāko stundu laikā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) komunikācijas vadītājs Edgars Gaross.

Roberts Hārtlijs ir piekritis turpināt savu darbu Latvijas vīriešu hokeja izlases galvenā trenera amatā. Viņš vadīja Latvijas izlasi šī gada pasaules čempionātā, palīdzot tai iegūt desmito vietu, un izpelnījās ļoti pozitīvas Latvijas hokejistu un hokeja federācijas atsauksmes.

Ar Hārtliju iepriekš bija noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1, taču pēc pasaules čempionāta beigām līdz pat šodienai nebija skaidrības, vai Hārtlijs paliks Latvijas izlasē. LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols jūlijā bija speciāli devies uz Ziemeļameriku, lai veiktu pārrunas ar Hārtliju par sadarbības turpināšanu, bet augusta sākumā LHF valde vienojās par oficiāla piedāvājuma izteikšanu.

Plašāka informācija par Hārtlija palikšanu Latvijas izlasē sagaidāma šovakar vai, vēlākais, rīt no rīta LHF oficiālajā paziņojumā, bet pagaidām termiņš, par kuru abas puses vienojušās netiek izpausts. Taču „Sporta Avīzes” žurnālists Raimonds Gekišs „Twitter” ierakstā norāda, ka Hārtlijs un LHF saskaņo līguma detaļas par sadarbību ilgtermiņā - uz pieciem gadiem, līdz pat Pekinas 2022. gada olimpiskajām spēlēm.

Romāns Kokšarovs

Pavasarī tika baumots, ka Hārtlijam ir vairāki piedāvājumi no Eiropas klubiem, un viena no Hārtlija prasībām sadarbības turpināšanā ir tā, ka LHF sniedz viņam brīvību paralēli strādāt arī kādā Eiropas hokeja klubā.