Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" ielaiž minūti līdz beigām un zaudē "Sibir"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos piekāpās Novosibirskas "Sibir" ar 1:2, izšķirošos vārtus zaudējot minūti līdz spēles beigām. Vienīgo vārtus "Dinamo" labā guva Denijs Kristo.

Pirmā perioda sākuma mājinieki mēģināja iegūt iniciatīvu un ripas kontroli, kas viņiem daļēji izdevās. Tuvojoties pirmajām reklāmas pārtraukumam, "Sibir" palielināja apgriezienus, tomēr ripas ceļā vienmēr stājās Džastins Pīterss vai kāds no "Dinamo" laukuma spēlētājiem. Pēc nelielas atpūtas rīdzinieki aktīvāk iesaistījās cīņā, kas vainagojās ar diviem vairākumiem. Divi labi vārtu gūšanas momenti bija Brendonam Makmilanam - Aleksandrs Salaks saglabāja savu komandu cīņā, bet pēc 20 nospēlētajām minūtēm rezultāts nebija atklāts - 0:0.

Pēc lielā pārtraukuma rīdzinieki vairs nebija tik veiksmīgi savu vārtu aizsardzībā - divi nopelnītie noraidījumi īsā laika posmā maksāja zaudētos vārtus - Igors Levickis saņēma piespēli un iemeta ripu tukšos vārtos - 1:0. Arī turpinājumā "Sibir" izveidoja vairākus momentus, ar kuriem Pīterss tika galā. Tā nebija pēdējā reize otrajā periodā, kad tika pieminēts "Dinamo" vārtsarga vārds. Tuvojoties trešdaļas beigām, Denijs Kristo saņēma piespēli no Terija Galjardi, paslēpa savu metienu aiz pretspēlētāja un meta - Salaks paguva vien pieskarties ripai - 1:1.

Noslēdzošajās 20 minūtēs komandas turpināja apmainīties ar bīstamiem uzbrukumiem - mājinieku uzbrucējs Gļebs Zirjanovs labi izlauzās uz vārtu priekšu, bet Denijam Kristo un Lukasam Lesio bija labi momenti vairākumā. Pamatlaika beigās "Dinamo" nonāca mazākumā, kas tika izturēts, tomēr "Sibir" ofensīva turpinājās. Priekšpēdējā minūtē Aleksandrs Bergstrjoms ieslidoja uzbrukuma zonā un iemeta ripu virs Pītersa pleca - 2:1. Atlikušajā laikā "Dinamo" neizdevās atspēlēties, līdz ar ko Sanda Ozoliņa trenētā komanda piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs 26. augustā, kad viesos tiksies ar Astanas "Barys" plkst. 14:00.