Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savainojumu novājinātais Rīgas "Dinamo" izbraukumu turpinās Kazahstānā

© Rīgas "Dinamo"

Trešo spēli jaunajā Kontinentālās hokeja līgas sezonā aizvadīs Sanda Ozoliņa trenētais Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā tiksies ar Astanas "Barys". Cīņas sākums paredzēts plkst. 14:00 pēc Latvijas laika, tās tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" sezonu sāka ar divām neveiksmēm pret "Avangard" (1:3) un "Sibir" (1:2), lai gan abos mačos bija iespējams ieķerties punktos. Omskā Miks Indrašis otrās trešdaļas izskaņā izvirzīja rīdziniekus vadībā, taču mājinieki trešā perioda sākumā nepilnu divu minūšu laikā guva pat trīs vārtus. Savukārt Novosibirskā "Dinamo" lielu spēles daļu piederēja pārsvars, tomēr 69 sekundes līdz pamatlaika beigām uzvaru izrāva "Sibir".

Sezonā aizvadītas vien divas spēles, bet dinamieši traumu dēļ zaudējuši jau trīs uzbrucējus - Miķelim Rēdliham lauzts žoklis, bet Tīdžejam Galjardi un Koltonam Gilīsam sīkākas pārbaudes tiks veiktas Rīgā. Galjardi abās spēlēs bija izdarījis pa rezultatīvai piespēlei. Divi punkti sezonas sākumā ir arī Denijam Kristo, kura rēķinā ir precīzs metiens un rezultatīva piespēle.

Tikmēr Astanas "Barys" pagaidām aizvadījusi tikai vienu maču, aizvakar savā laukumā 6562 skatītāju klātbūtnē apspēlējot Maskavas "Spartak" (2:0). Abus vārtus guva naturalizētais kanādietis Martēns Sanpjērs, kurš vispirms iemeta 52 sekundes līdz otrās trešdaļas beigām un pēc tam 25 sekundes līdz pamatlaika beigām trāpīja tukšos vārtos. Šosezon izjucis "Barys" triecientrio Naidžels Douss (iepriekšējā sezonā 59 spēles, 36+27), Brendons Bočenskis (57, 17+36) un Dastins Boids (30, 8+6), no kuriem ierindā palicis tikai pirmais. Bočenskis ir beidzis karjeru, kamēr Boids pārcēlies uz Maskavas "Dynamo".

Astanas "Barys" starpsezonā pievienojušies citi kanādieši, kuri jau ir piekrituši naturalizācijai un kuri pret "Spartak" spēlēja pirmajā maiņā. Kopā ar Dousu un Sanpjēru uzbrukuma trio darbojās Lindens Vejs, kurš NHL aizvadījis 138 spēles un sakrājis 44 (14+30) punktus, bet aizsardzībā vienā pārī ar Kevinu Dalmenu spēlēja Darens Dics (13 spēles NHL). Jāpiebilst, ka kluba prezidents Askars Šopobajevs pirms sezonas sākuma atklāja, ka "Barus" budžets ir sarucis par aptuveni ceturtdaļu, kas arī bija galvenais iemesls vairāku līderu nepalikšanai.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" ar 58 punktiem 60 spēlēs palika pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet Astanas "Barys" ar 90 punktiem ierindojās piektajā pozīcijā Austrumu konferencē, astoto reizi deviņās sezonās iekļūstot "play-off". Gagarina kausa pirmajā kārtā "Barys" sešās spēles izslēdza Čeļabinskas "Traktor", bet pēc tam četros mačos kapitulēja Magņitogorskas "Metallurg". No 17 savstarpējām spēlēm "Barys" ir uzvarējis 12 reizes, turklāt Astanas klubs bijis pārāks pēdējās piecās tikšanās reizēs. Pēdējo uzvaru "Dinamo" svinēja 2013. gada 22. novembrī, izbraukumā uzvarot ar 5:4.

Izbraukuma sēriju Rīgas "Dinamo" parīt noslēgs Hantimansijskā, bet pirmo mājas spēli aizvadīs 31. augustā, uzņemot Maskavas "Spartak".

Rīgas ‘’Dinamo’’ sastāvs izbraukumā

Vārtsargi: Džastins Pīterss, Jānis Kalniņš.
Aizsargi: Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Kristaps Zīle un Viljams Rens.
Uzbrucēji: Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Lukass Lesio, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Gints Meija un Gunārs Skvorcovs.