Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" izcīna pirmo uzvaru šosezon; Indrašim divi vārti

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) desmitajā sezonā izcīnīja Rīgas "Dinamo", viesos pieveicot Astanas "Barys" ar 5:3. Divus vārtus komandas labā guva Miks Indrašis.

Uz Astanu "Dinamo" atbrauca ar diviem zaudējumiem divās iepriekšējās spēlēs, katrā no tām gūstot vienus vārtus. Pirmais moments mačā notika pie rīdzinieku vārtiem - Martins Senpjērs bez pretestības meta tuvajā stūrī un lika Džastina Pītersam pirmo reizi iesaistīties spēlē. Turpinājumā kanādiešu vārtsargs vairs nebija tik bieži pamanāms, jo gandrīz visi notikumi norisinājās citā laukuma pusē. Astotajā minūtē Brendons Makmilāns izlauzās pa kreiso malu un piespēlēja Mikam Indrašim, kurš vienatnē tika atstāts zonas vidū. Miks savu iespēju izmantoja un panāca 1:0. Vēl pēc četrām minūtēm Karls Stolerijs vairākumā pieslēdzās uzbrukumam un realizēja Ņikitas Jevpalova piespēli no aizvārtes - 2:0. Arī trešajā vārtu guvumā nostrādāja Makmilana un Indraša saikne - Brendons pacīnījās par ripu uz pretinieku zilās līnijas, Miks aizskrēja pie vārtiem un ar metienu no neērtās puses palielināja "Dinamo" pārsvaru - 3:0.

Pēc pārtraukuma "Barys" metās atspēlēties, tomēr Pīterss veiksmīgi apturēja visus mājinieku mēģinājumus, bet vienā epizodē "Dinamo" vārtsargam palīdzēja vārtu stabs. Perioda otrajā pusē "Barys" atkal aktivizējās un komandas uzbrukumi kļuva arvien bīstamāki, tomēr viņi nevis atspēlējās, bet ielaida ceturtos vārtus - kārtējais nerealizēts moments maksāja viņiem pretuzbrukumu, ko Kristo noslēdza ar metienu vārtsargam starp kājsargiem - 0:4. Arī šī neveiksme neapturēja Kazahstanas komandu - drīz vien viņi nonāca vairākumā un noņēma vārtsargu, un spēlējot sešatā pret četriem vienus vārtus atspēlēja - Kevina Dalmena metiens izrādījās neņemams Pītersam - 1:4.

Trešajā trešdaļa "Barys” atkal noņēma vārtsargu spēlējot vairākumā, un kombinācija nostrādāja - pēc metiena no zilās līnijas ripa nonāca vārtu priekšā, ko izmantoja Darens Dics - 2:4. Nedaudz vēlāk Emīls Ģēģeris otro reizi šajā periodā nonāca uz noraidīto soliņa, taču trešo reizi triks ar vārtsarga noņemšanu nenostrādāja - Gunārs Skvorcovs pārtvēra ripu un iemeta to tukšos vārtos - 2:5. Spēles beigās "Barys” uzbrucējs Antons Sagadejevs atņēma ripu Robertam Lipsbergam un pārspēja Pītersu - 3:5, kas netraucēja Rīgas "Dinamo" izcīnīt pirmo uzvaru sezonā.

Miks Indrašis izdarīja sešus metienus pa vārtiem un noslēdza spēli ar trīs (2+1) punktiem. Lielākais spēles laiks ir lietuviešu aizsargam Nerijum Ališauskam - 22:34 minūtes. Statistika lieciena, ka "Barys" komanda bija labāka spēka spēlē, jo spēka paņēmienu attiecība ir 28:10 par labu mājiniekiem.

Pēdējo spēli šaja izbraukumā "Dinamo" aizvadīs 28.augustā Hantimansijska, plkst. 17:00 pēc Latvijas laika tiekoties ar vietējo "Jugra".

"Barys" - "Dinamo" 3:5 (0:3; 1:1; 2:1)

Vārti: 7:23 Indrašis (Makmilans, Galviņš, vair.) 0:1, 10:37 Stolerijs (Kristo, Jevpalovs, vair.) 0:2, 15:06 Indrašis 0:3, 33:53 Kristo (Indrašis) 0:4, 39:08 Dalmens, vair. 1:4, 46:03 Dics (Senpjers, Fretins, vair.) 2:4, 52:08 Skvorcovs, maz. 2:5, 58:22 Sagadejevs
Soda minūtes: 12:14
Vārtsargi: Karlsons (līdz 33:53), Kudrjavcevs (33:53 - 38:24, 39:08 - 44:05, 46:03 - 50:39, 52:08 - 58:45) - Pīterss