Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" mājas sēriju turpinās pret Jaroslavļu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas, turklāt 120 minūšu laikā gūti tikai divi vārti, šovakar pulksten 19:30 uzņems Jaroslavļas "Lokomotiv", kam sausā zaudēja Latvijas Dzelzceļa kausa finālā. Tiešraide kanālā TV6.

Galvenā trenera Sanda Ozoliņa debijas sezonu Rīgas "Dinamo" sāka ar divām neveiksmēm, tomēr no četru spēļu izbraukuma izdevās pārvest cienīgos piecus punktus - ar 5:3 apspēlēts Astanas "Barys", bet ar 3:2 pagarinājumā izdevās pieveikt Hantimansijskas "Yugra", izglābjoties 13 sekundes līdz pamatlaika beigām. Taču turpinājums mājās nav sekojis.

Ceturtdien rīdzinieki ielaida trīs vārtus noslēdzošajā trešdaļā un ar 1:3 piekāpās Maskavas "Spartak", bet sestdien piedzīvots daudz smagāks pēriens - 1:5 pret Maskavas "Dynamo" ar Mārtiņu Karsumu pirmajā maiņā. Vienīgos vārtus četras ar pusi minūtes līdz beigām guva Miks Indrašis, kuram astoņi punkti sezonas pirmajos sešos mačos, un tas ir vairāk nekā labs sniegums, ņemot vērā, ka komanda kopā iemetusi tikai 12 vārtus.

"Paklupām un nokritām. Tagad ir jautājums - vai mēs piecelsimies un cīnīsimies, vai mēs turpināsim gulēt tur, kur nokritām," pēc sakāves īss bija Ozoliņa vēstījums komandai. Tāpat galvenais treneris sacīja, ka ir neapmierināts ar sniegumu vairākumā - pārāk maz metienu. Ja to būtu vairāk, arī pretinieki spēlētu citādi, paverot papildus iespējas. Šovakar būs iespēja pārliecināties, vai trenera vārdi nonākuši līdz spēlētāju ausīm.

Kapteiņa Ginta Meijas dzimšanas dienā šovakar pulksten 19:30 pretī stāsies Jaroslavļas "Lokomotiv", kas sezonas ievadā piecos mačos tikai vienreiz zaudējusi pamatlaikā, tomēr ir pa vienai neveiksmei pagarinājumā un pēcspēles metienos. Komanda ar astoņiem punktiem ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kamēr Rīgas "Dinamo" kontā ir pieci punkti un tikai 11. pozīcija. Abās uzvarās "Lokomotiv" ielaidusi tikai vienus vārtus, bet "Dinamo" visos četros zaudējumos iemetusi tikai vienu ripu.

F64 Photo Agency

Komandas pēdējoreiz tikās 17. augustā, kad pēdējā pārbaudes spēlē pirms desmitās sezonas noskaidroja Latvijas Dzelzceļa kausa ieguvēju. Rīdziniekiem atkal bija problēmas ar vārtu gūšanu, paliekot sausā, kamēr Jaroslavļas "Lokomotiv" iemeta pa vienai ripai katrā trešdaļā un triumfēja ar 3:0.

Visus 19 Rīgas "Dinamo" metienus atvairīja Aleksejs Murigins, taču sezonas ievads viņam nav bijis veiksmīgs - 91,3% atvairīto metienu un trīs zaudējumi trīs spēlēs. Toties Aleksandrs Sudņicins uzvarējis abos mačos, kuros piedalījies, atvairot 96,2% sāncenšu metienu.

Piecos mačos savācis sešas piespēles, Jaroslavļas "Lokomotiv" rezultatīvākais spēlētājs ir aizsargs Stafans Krūnvals. Komandas kapteinis, kurš 2013. gadā Zviedrijas izlases rindās kļuva par pasaules čempionu, turklāt arī bija kapteinis, Jaroslavļā spēlē kopš 2012. gada. Aizsardzības līnijā ir vēl viens leģionārs, kurš komandu papildināja tikai pagājušās sezonas otrajā pusē - čehs Jakubs Naklādals.

Jaroslavļas "Lokomotiv" ir tā Krievijas komanda, kuru pārstāv ļoti kvalitatīvi pašmāju uzbrucēji, tomēr trīs leģionāri ir nopietns pastiprinājums. Amerikānis Brendons Kozuns pērn savāca 56 punktus un kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Soms Petri Kontiola 2013. gadā kļuva par pasaules čempionāta labāko uzbrucēju un Gagarina kausa rezultatīvāko spēlētāju, bet 2014. gadā tika pie olimpiskās bronzas. Savukārt kanādietis Makss Talbots 2009. gadā iemeta vārtus, kas atnesa Pitsburgas "Penguins" Stenlija kausu. Pirmajā sezonā Eiropā viņš 60 spēlēs savāca 36 punktus.

Skaidrs, ka Jaroslavļas "Lokomotiv" nav vieglākais pretinieks, lai atgrieztos uz uzvaru takas, tomēr Rīgas "Dinamo" spēlētāji ir apņēmības pilni parādīt zobus un plēsties par punktiem. Pirmais iemetiens pulksten 19:30, tiešraide TV6. Trešdien Rīgā viesosies pašreizējā čempione Sanktpēterburgas SKA ar Iļju Kovaļčuku un Pāvelu Dacjuku priekšgalā, bet piektdien piecu mājas spēļu sērijas noslēgumā vēlreiz jātiekas ar Astanas "Barys".