Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" zaudē arī Znaroka SKA un mājās joprojām bez punktiem

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Kontinentālajā hokeja līgā ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas mājās ar 1:3 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Gagarina kausa ieguvējai Sanktpēterburgas SKA. Viesiem tā bija jau astotā uzvara astoņās spēlēs šosezon.

Ar vietām otrajā un trešajā uzbrucēju virknējumā apmainījās Ņikita Jevpalovs un Nikolajs Jeļisejevs, bet būtiskākā pārmaiņa bija vārtos, kur pirmoreiz šosezon spēli sāka Jānis Kalniņš. Kanādietis Džastins Pīterss, iepriekšējos mačos atvairījis tikai 89,0% metienu un vidēji ielaidis 2,96 ripas, šoreiz palika rezervē.

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Gagarina kausa ieguvēja jau piektajā minūtē atklāja rezultātu, kad vienatnē pret Kalniņu izrāvās Sergejs Kaļiņins. Viņa pirmais metiens nebija precīzs, taču Kaļiņins pats tika pie atlēkušās ripas un ar otro piegājienu guva savus otros vārtus sezonā (1:0). Trešdaļas turpinājumā rīdzinieki četrreiz palika mazākumā, tomēr spēja izturēt sāncenšu spiedienu.

Ko SKA neizdevās paveikt vairākumā, to viesi atkal izdarīja vienādos sastāvos, 29. minūtē dubultojot pārsvaru. Ar teicamu metienu no iemetiena apļa izcēlās Ņikita Gusevs, kurš trāpīja Kalniņam virs pleca (2:0) un septiņos mačos nopelnīja septīto punktu (3+4). Astoņas sekundes vēlāk Rīgas "Dinamo" tika pie pirmā vairākuma, ko pēc 50 sekundēm gan pārtrauca Jevpalova noraidījums, taču otrais piegājiens trešdaļas beigās bija produktīvāks.

SKA 20 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un uz 100 sekundēm palika trijatā. Lai arī formāli trijatā SKA neielaida, praktiski uzreiz pēc Dinara Hafizuļļina atgriešanās laukumā Lūkass Lesio atlēkušo ripu pārvērta vārtu guvumā (1:2) un guva savus otros vārtus "Dinamo" kreklā. Perioda pašā izskaņā neiztika bez asumiem - Māris Bičevskis tiek pie noraidījuma, bet Gunārs Skvorcovs aizturētā soda laukā metas atriebties sāncensim par sitienu pa rokām Kalniņam, izprovocē grūstīšanos un nopelna 2+2 minūtes, atstājot komandu trijatā.

Divu minūšu ilgu lielo mazākumu "Dinamo" gan izturēja, taču drīzumā Jeļisejevs vēlreiz atstāja mājiniekus mazākumā, un šoreiz gan SKA atjaunoja divu ripu pārsvaru - 47. minūtē ar precīzu metienu aizsarga aizsegā izcēlās Sergejs Širokovs (3:1). Iepriekšējās mājas spēlēs Rīgas "Dinamo" zaudēja arī Maskavas "Spartak" (1:3), Maskavas "Dynamo" (1:5) un Jaroslavļas "Lokomotiv" (1:2), bet mājas spēļu sēriju noslēgs parīt pret Astanas "Barys".