Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pēdējā iespēja piecu mājas spēļu sēriju nepabeigt bez punktiem

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" savā laukumā joprojām atrodas pirmās uzvaras meklējumos – zaudētas četras spēles pēc kārtas, kopā iemetot tikai četrus vārtus. Šovakar pulksten 19:30 pretiniekos Astanas "Barys" – komanda, kuru sezonas ievadā jau izdevies apspēlēt. Tiešraide kanālā TV6.

Rīgas "Dinamo" no sezonas pirmā izbraukuma, kas ilga četras spēles, atveda piecus punktus. Diviem zaudējumiem sekoja divas uzvaras, un pirmā tika izcīnīta pret Astanas "Barys" - komandu, kas pretī stāsies arī šovakar. Lielā mērā uzvara tika nokārtota pirmajās 15 minūtēs, gūstot trīs vārtus pēc kārtas. Beigās rīdzinieki svinēja panākumu ar 5:3, visus vārtus ielaižot pēdējās 21 minūtes laikā.

Rīdzinieku rindās sezonas rezultatīvāko maču aizvadīja Miks Indrašis, kurš pretinieku vārtos raidīja divas ripas un izdarīja rezultatīvu piespēli. Pie diviem punktiem tika amerikānis Denijs Kristo un kanādietis Brendons Makmilans, kurš šovakar palīdzēt nevarēs un ierindā atgriezīsies tikai pirms izbraukuma tūres. Tikmēr Džastins Pīterss atvairīja 31 no 34 metieniem, bet viņa sniegums mājas sērijā nav bijis pārliecinošs.

Savā laukumā Rīgas "Dinamo" klājies ļoti pieticīgi - četri zaudējumi pēc kārtas, turklāt visās spēlēs gūti tikai vieni vārti. Divos mačos - pret Maskavas "Spartak" un Jaroslavļas "Lokomotiv" - pirms noslēdzošās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts, bet tas nepalīdzēja paņemt punktus. Pret Maskavas "Dynamo" tika piedzīvota smaga sakāve, bet pret Sanktpēterburgas SKA izdevās nodemonstrēt lielisku cīņassparu un nepiekāpību, taču ar to bija par maz.

Tikmēr Astanas "Barys" pēc zaudējuma rīdziniekiem izcīnījis trīs uzvaras četrās spēlēs, bet vienīgā neveiksme piedzīvota bullīšos pret Magņitogorskas "Metallurg". Kazahstānas komanda ar 13 punktiem ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, un zaudējums pret Rīgas "Dinamo" bijis vienīgais pamatlaikā.

Pirms trim dienām izdevās viesos ar 5:3 apspēlēt Ufas "Salavat Yulaev", un teicams bija komandas kapteinis Naidžels Douss, kurš guva trīs vārtus, sasniedzot jaunu Kontinentālās hokeja līgas rekordu - astotais hat-trickkarjerā. Jāizceļ, ka kanādietis divus vārtus iemeta pēdējā minūtē.

Duelis ar Rīgas "Dinamo" bija vienīgais, kurā Douss palika sausā. Ar 11 punktiem viņš ir līgas rezultatīvākais spēlētājs, kamēr kanādiešu aizsargs Derens Dītss ar astoņiem punktiem ir labākais starp zilās līnijas pieskatītājiem. 24 gadus vecajam Dītsam tā ir pirmā sezona ārpus Ziemeļamerikas, bet Douss pārstāvējis Kanādas izlasi divos pasaules čempionātos.

Astanas "Barys" filozofiju nav mainījis - lielāko vezumu velk leģionāri. Vārtus sargā zviedrs Henriks Kārlsons, kurš atvairījis 91,9% metienu, aizsardzībā ir Dītss un Kevins Dalmens (2+6), bet uzbrukumā līdzās Dousam ir vēl četri kanādieši - Mets Fratins (0+3), Martins Senpjērs (3+3), Korijs Trivīno (0+1) un Lindens Vejs (0+5). Starp vietējiem rezultatīvākais ir Talgats Žailaulovs, kurš guvis divus vārtus.

Vai Rīgas "Dinamo" vismaz izdosies mājas spēļu sēriju pabeigt uz pozitīvas nots? Sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6. Laika posmā no 12. līdz 20. septembrim rīdzinieki aizvadīs piecu spēļu izbraukumu, piestājot Ufā, Sočos, Helsinkos, Kazaņā un Ņižņekamskā. Savukārt nākamā mājas spēle būs 25. septembrī pret Pekinas "Kunlun Red Star" un Artūru Kuldu.