Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bezcerīgā spēlē ''Dinamo'' izgāžas savu skatītāju priekšā - 0:6

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pagalam neveiksmīgo mājas spēļu sēriju ar sagrāvi noslēdza Rīgas ''Dinamo'' komanda, ar 0:6 kapitulējot Astanas ''Barys'' priekšā. Viesi pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu jau no tās pirmajām sekundēm, neatstājot rīdziniekiem pilnīgi nekādus variantus uz panākumu.

Jau pašā spēles pirmajā minūtē ''Dinamo'' nonāca mazākumā, taču to izdevās izturēt. Tiesa, no tā mācība netika gūta, pēc trim minūtēm grēkojot Indrašim. ''Barys'' pirmā maiņa ar Naidželu Douzu, Lindenu Veju un Metjū Fretēnu uzbrukumā otro iespēju izmantoja, ar metienu labās malas rezultātu atklājot Douzam - 0:1. Rīdzinieki gan atbildēja ar bīstamu Pujaca šāvienu, taču 14. minūtē pēc neizmantota vairākuma pretuzbrukumā pēc Veja piespēles 0:2 panāca aizsargs Darens Ditzs. Perioda izskaņā vēl viens nerealizēts vairākums mājniekiem.

Spēles gaitu pārliecinoši kontrolēja viesi, uzspiežot ātru, dinamisku hokeju, kam ''Dinamo'' hokejisti šovakar neko nespēja likt pretī. Pēc pasīvas darbības aizsardzībā pavisam viens vārtu priekšā tika atstāts Konstantīns Puškarjovs, kurš netraucēts pārspēja Džastinu Pītersu trešoreiz - 0:3. Rīdzinieki zāģēja zaru, uz kura paši sēž, paliekot trijatā pret četriem pretiniekiem, un Romāns Savčenko sekundi līdz vairākuma beigām ar šāvienu no zilās līnijas panāca 0:4, Pītersu mājnieku vārtos nomainot Jānim Kalniņam. Pēc ceturtā vārtu zaudējuma ''Dinamo'' izcēlās ar labu pretuzbrukumu, Indrašim teicamā pozīcijā izvirzot Jevpalovu, taču uzbrucēja metienu atvairīja viesu vārtsargs Henriks Karlsons.

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Jau nākamajā epizodē Naidžels Douzs guva savus otros vārtus mačā, pirmoreiz liekot kapitulēt Kalniņam un padarot rezultātu vēl nepieklājīgāku - 0:5. Rīdzinieki neko nespēja likt pretī ''Barys'' vadošajiem hokejistiem. Otrajā periodā tas gan vēl nebija viss - trīs rezultatīvas piespēles līdz tam iekrājušais Vejs nepilnas divas minūtes līdz trešdaļas beigām vairākumā padarot rezultātu vēl graujošāku - 0:6.

Arī trešo trešdaļu ''Dinamo'' uzsāka līdzīgi kā pirmo, kau 17. sekundē ar noraidījumu atzīmējoties Pavlovam. Mazākums gan tika izturēts, taču turpinājumā tādu bija vēl trīs. Nestandarta risinājumu goda vārtu gūšanā izmēģināja Indrašis, cenšoties no aizvārtes iecelt ripu Karlsonam virs pleca, taču tas neizdevās. Noslēdzošajās 20 minūtēs mājnieki spēlēja manāmi aktīvāk, taču goda vārtus tā arī neizdevās gūt. Melnā josla turpinās.