Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Startē OHL: "Kurbads" titula aizstāvēšanu sāks fināla atkārtojumā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šodien pulksten 16:00 ar spēli starp pagājušās sezonas finālistēm "Kurbadu" un "Mogo" startēs 82. Latvijas čempionāts hokejā jeb Optibet hokeja līga. Cīņā par zelta medaļām dosies sešas komandas, bet izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās. Tiešraide Sportacentrs.com televīzijas kanālā un portālā.

Latvijas čempionāta iepriekšējā sezona noslēdzās ar aizraujošiem notikumiem. "Kurbads", kas finālu sasniedza ceturto reizi pēc kārtas, taču vēl nebija ticis pie zelta, sērijā pret "Mogo" ātri nonāca iedzinējos ar 0-3, tādējādi katrs nākamais mačs varēja būt liktenīgs. Taču izdevās paveikt brīnumu, turklāt izbraukumā notikušajā septītajā spēlē uzvaru atnesa Edgara Branča precīzais metiens 2:54 minūtes līdz pamatlaika beigām.

Starpsezonas laikā "Kurbads" ticis pie savas halles, kurā šodien pulksten 16:00 notiks jaunās sezonas atklāšanas spēle pret "Mogo". Komandas īpašnieks Andis Pikāns pēc triumfa nebaidījās atklāt, ka nākamajā sezonā komanda vairs nebūs tik spēcīga, jo galvenais mērķis ir izpildīts. Prom devies pamatvārtsargs Mārtiņš Raitums, Liepājā atgriezies Bruno Zabis, bet Aleksandrs Macijevskis beidzis karjeru un kļuvis par galveno treneri.

Taču ir vairāki nopietni pastiprinājumi, kas neļauj teikt, ka "Kurbads" būtu kļuvis vājāks. Komandā atgriezies Gatis Gricinskis, kurš cīnījās par vietu Latvijas izlasē pirms pasaules čempionāta, tāpat klāt nākuši Sergejs Pečura, Deivids Sarkanis, vārtsargs Nils Grīnfogels, kā arī aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja Rīgas "Dinamo".

Oļega Sorokina vadītais "Mogo", kas 2015. gadā ieguva zeltu, nākamajā sezonā - bronzu, bet šogad - sudrabu, arī nav snaudis. Komandas rindas papildinājis Aleksejs Širokovs, kurš pērn spēlēja Krievijas pēc spēka otrajā līgā, un Miks Lipsbergs, kurš atgriezies no Francijas. Tāpat jāizceļ "Prizmas" līdera Viktora Lobačova piesaistīšana.

Šajā sezonā piedalīsies sešas komandas, nevis septiņas kā iepriekš. "Pārdaugava", kas pārliecinoši palika pēdējā vietā, apvienojusies ar "Jūrmalas SS" un startēs pirmajā līgā. Kā norādīja Latvijas Hokeja federācijas vadība, nekādi mājieni netika doti - paši sapratuši, ka ir pārāk vāji šādam līmenim. "Pārdaugava" 30 spēlēs tika pie nieka viena punkta un ielaida 309 vārtus

Starp dalībniecēm atkal būs Haralda Vasiļjeva vadītā "Zemgale/LLU", "Rīga", kas pagājušajā sezonā parūpējās par intrigu izslēgšanas spēlēs, "Prizma" un "Liepāja/Optibet", kas 2016. gadā ieguva Latvijas zeltu. Dzimtajā pusē atgriezies centra uzbrucējs Zabis, kurš titula gadā iemeta izšķirošo ripu un tika atzīts par MVP.

"Prizmu" papildinājuši Jānis Brakšs un Andrejs Smirnovs no "Mogo". "Zemgalei/LLU" klāt nākuši Imants Leščovs, Krišs Grundmanis un Emīls Potapovs. Liepājā no Francijas atgriezušies uzbrucēji Edgars Homjakovs un Lauris Bajaruns. Tikmēr "Rīga" palikusi bez vairākiem līderiem - prom devies ne tikai Potapovs, bet arī Oļegs Šišļaņņikovs, kurš pārcēlies uz Austriju, bet Juliāns Misjus noslēdzis līgumu ar Rīgas "Dinamo".

Regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs 30 spēles - 15 savā laukumā un 15 izbraukumā. Ar katru pretinieku jāaizvada seši dueļi - trīs mājās un trīs izbraukumā. Regulārā sezona noslēgsies 21. februārī, bet izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras labākās komandas, tādējādi cīņa par medaļām sāksies no pusfināla. Bronzas sērija netiks aizvadīta, medaļas saņemot komandai, kas augstāk atradās regulārās sezonas noslēgumā.

Tāpat plānots, ka Optibet hokeja līgā spēles lielākoties notiks trešdienās un sestdienās, tomēr paredzēti izņēmumi. Tiks turpināta sadarbība ar Sportacentrs.com, lai ļautu televizoru ekrānos vērot pašmāju čempionāta labākās spēles. Pirmā šodien pulksten 16:00.