Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pamostas spēles beigās, taču zaudē un atkārto antirekordu

© instagram.com/jokerithc/

Astoto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rīgas "Dinamo", izbraukumā piekāpjoties Helsinku "Jokerit" ar 2:3, Vārtus rīdzinieku labā guva Georgijs Pujacs un Denijs Kristo.

Kamēr visas KHL komandas jau aizvadījušas dažas mājas spēles, Helsinku ‘’Jokerit’’ līdzšinējos astoņos mačos spēlējusi tikai izbraukumā, un šodienas cīņa bija pirmā savu līdzjutēju priekšā. Mājinieki bija apņēmības pilni iepriecināt gandrīz 13 tūkstošus skatītāju, taču sākuma presingu rīdzinieki apturēja. Problēmas sākās tad, kad ‘’Jokerit’’ nopelnīja pirmo vairākumu - Edgars Kulda no noraidīto soliņa noraudzījās, kā Peka Jormaka pieliek nūju partnera metienam no zilās līnijas - 1:0. Pēc trīs minūtēm mājinieki dubultoja pārsvaru - Lukass Lesio nokrita un nogāza Džastinu Pītersu, bet Mika Niemi nonāca tukšo vārtu priekšā un iemeta ripu tajos - 2:0.

Otrā perioda sākumā ‘’Jokerit’’ realizēja otro vairākumu - Pītersa atvairīto ripu savāca Niklass Jensens un no neērtās puses ieraidīja to vārtos - 3:0. Turpinājumā ‘’Dinamo’’ nopelnīja vairākumu, taču nospēlēja tajā 36 sekundes - Brendons Makmilans saņēma 2+10, līdz ar ko bija jāveic izmaiņas pirmajā uzbrucēju virknējumā. Pēc tam uz noraidīto soliņu devās Miks Indrašis un ‘’Dinamo’’ spēlēja arī trijatā pret pieciem. Nākamais no dinamiešiem divas minūtes nopelnīja Lesio. Pēc divām minūtēm uz noraidīto soliņa Lukass saņēma ripu vārtu priekšā, tika nobloķēts, bet pamanījās atdot ripu Mārim Bičevskim, kuram neviens netraucēja mest - Raiens Zapolskis ļoti veiskmīgi iesaistījās spēlē.

Noslēdzošās 20 minūtes rīdzinieki aizvadīja vislabāk no pēdējām spēlēm - lai gan perioda pirmajā pusē mājinieki varēja iemest ceturtos vārtus - Eli Tolvanens izlauzās uz vārtu priekšu, bet nepārspēja Pītersu, turpinājumā divus vārtus guva rīdzinieki - pēc uzvarētā iemetiena ripa nonāca pie Georgija Pujaca, kurš ar metienu no zilās līnijas panāca 3:1, bet pēc trīs minūtēm Denijs Kristo izlauzās pie vārtiem un ar otro metienu pārspēja Zapolski - 3:2. ‘’Dinamo’’ bija uz viļņa, taču divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām Georgijs Pujacs pārkāpa noteikumus, atstāja komandu mazākumā, līdz ar ko atspēlēties neizdevās. Rīgas ‘’Dinamo’’ piedzīvoja astoto zaudējumu pēc kārtas, atkārtojot vienības antirekordu.

Nākamo spēli ‘’Dinamo’’ aizvadīs pirmdien, 18. septembrī Kazaņā pret vietējo ‘’Ak Bars’’, mačs sāksies 19:30. Pēc tām komanda atgriezīsies Rīgā, kur aizvadīs divas spēles - 25. septembrī pret Pekinas ‘’Kunlun’’, bet 27. septembrī pret Oskara Bārtuļa Vladivostokas ‘’Admiral’’.