Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" varētu pievienoties somu aizsargs Salmela

© Scanpix.ee

Ansi Salmelas aģents Filips Bjorks somu medijiem norādījis, ka šobrīd tiek veiktas pārrunas par PČ zelta un sudraba medaļas īpašnieka pievienošanos KHL komandai Rīgas „Dinamo”. Kluba preses sekretārs portālam Sportacentrs.com Salmelas potenciālo pievienošanos komandai nevēlējās komentēt un pārrunu norisi ne apstiprināja, ne noliedza.

„Rīt mums būs pārrunas ar „Dinamo” ģenerālmenedžeri, kad centīsimies vienoties. Pēc tam arī redzēsim, kā viss attīstīsies,” somu medijam „Iltalehti” sacīja spēlētāja aģents Filips Bjorks.

Salmela vēloties pacīnīties par vietu Somijas izlasē 2018. gada olimpiskajās spēlēs, bet pagaidām sezonas sākumā ir bez kluba. Bjorks norādījis, ka šis būtu abpusēji izdevīgs darījums: „Rīgas komandai nepieciešami līderi sastāvā." Viņš neslēpa, ka vienošanās vēl nav panākta, taču izteicās, ka Ansi Salmela jau aizvadījis pāris treniņus ar komandu.

Rīgas „Dinamo” preses sekretārs Jānis Stepītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan šo informāciju noliedza, sakot, ka Salmela nav kopā ar „Dinamo” komandu, kas šobrīd ir piecu spēļu izbraukumā. Viens izbraukuma mačs - 16. septembrī - gan notika Helsinkos, Salmelas dzimtenes galvaspilsētā.

„Dinamo” pārstāvis Stepītis atteicās komentēt potenciālo Salmelas pievienošanos komandai, taču norādīja, ka „Dinamo” rīt noslēgs savu izbraukuma sēriju, pēc kuras gaidāma atgriešanās Rīgā un neliels pārtraukums spēļu kalendārā, un šajā laikā arī tiks sniegts paziņojums par komandas papildinājumu, ja tāds būs.

Salmela ir ļoti pieredzējis hokejists, kurš KHL līdz šim pārstāvējis divas komandas. 2011./12. un 2012/.13. gada sezonās viņš bija „Avangard” sastāvā, bet pagājušo sezonu uzsāka „Kunlun” vienībā, tajā gan aizvadot tikai desmit spēles. Sezonu viņš noslēdza Zviedrijas „Linkoping”, 32 spēlēs savācot 18 punktus.

Salmela savas karjeras labākajos gados spējis izsisties līdz NHL, pārstāvot „Devils” un „Thrashers”, kopumā no 2008. līdz 2011. gadam aizvadot NHL 112 spēles un gūstot 21 punktu. Pēc tam Salmela spēlējis pieminētajos KHL klubos, kā arī Zviedrijas augstākajā līgā dažādos klubos.

Salmela ir vairākkārt pārstāvējis Somijas izlasi pasaules čempionātā, pēdējoreiz 2016. gadā, kad kopā ar izlasi iekļuva finālā un izcīnīja sudrabu. Savukārt 2011. gadā Somija ar Salmelu sastāvā kļuva par pasaules čempioni. Kopumā Salmelas rēķinā 44 PČ spēles, kurās viņš guvis deviņus punktus (2+7).

„Dinamo” šobrīd piedzīvo grūtus laikus un zaudējusi jau deviņās spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns kluba antirekords. Komanda pagaidām guvusi tikai piecus punktus un ieņem pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, turklāt aizvadījusi vairāk spēles nekā gandrīz visas pārējās konkurentes. Savu piecu spēļu izbraukuma sēriju „Dinamo” noslēgs rīt pret „Neftekhimik”, bet pēc tam nākamā spēle paredzēta 25. septembrī pret „Kunlun” Rīgā.

„Dinamo” sastāvā šobrīd ir deviņi leģionāri, to vidū trīs aizsargi (ieskaitot Neriju Ališausku).