Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo". Beigu sākums

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Par to, ka reiz pienāks tas brīdis, kad pēdējā gaitā tiks izvadīta Krievijas finansētā Rīgas Dinamo hokeja komanda, šķiet, nešaubās vairs pat šā projekta pieskatītājs Juris Savickis. Nekrologs šai komandai jau ir rakstīts vairākkārt, taču šobrīd visas pazīmes liecina, ka līdz trim smilšu saujām vairs nebūs ilgi jāgaida, jo paši krievi, vismaz teorijas līmenī, sākuši revidēt savu čempionātu.

Par to, ka Dinamo šajā Krievijas čempionāta sezonā jau ir sakrājusi deviņus zaudējumus pēc kārtas un šovakar šo sēriju, visticamāk, noapaļos līdz desmit, zina katrs vēl pāri palikušais šīs komandas gaitām līdzsekotājs. Tāpat viņš zina, ka Krievijas čempionāta turnīra tabulā ir kāda necila vieta, kuru sauc par pēdējo, un ka šī vieta kā savas otrās mājas pieder nevienam citam kā Rīgas komandai. Ne tikai šajā sezonā, bet arī pagājušajā. Maskavā, kur tiek lemts šīs līgas un tajā spēlējošo komandu liktenis, ļoti labi pārzina šo tabulu un itin labi arī prot izsvērt, kāpēc viena un tā pati komanda šajā pēdējā vietā ir praktiski bez konkurences. Šoreiz ne par sportiskajiem rezultātiem un kāpēc Savicka par krievu naudu uzturētā mantiņa spēlē šajā turnīrā, bet par nākotni, kādu šai līgai iecerējuši tās priekšnieki.

Jau šobrīd ir zināms, ka, beidzoties šai sezonai, līgā notiks ja ne pamatīga, tad itin nopietna ģenerāltīrīšana un spodrības darbi tiks veikti pēc izstrādātiem kritērijiem. Ja nekas nemainīsies, tad kaut kad nākamā gada vasarā no Krievijas čempionāta tiks izmestas trīs komandas. Viens no kritērijiem šo trīs lieko komandu meklējumos būs sportiskie rezultāti, ar kuriem būtībā arī pietiktu, lai Dinamo jau šodien izmestu no šā čempionāta. Kurš vairs atceras, kad Savickis tuvāk pavasarim pasūtīja T kreklus par godu playoff pirmajai spēlei? Sen tas bija, taču šodiena ir pavisam cita realitāte - visas pazīmes liecina, ka Dinamo ir monopolizējusi sev pēdējo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā turnīrā. Nav sportisko rezultātu, un nav iespējams izpildīt vēl vienu kritēriju -skatītāju interesi par šo politisko projektu. Dinamo PR veidotāji ir tiktāl iedzīti izmisumā, ka tehniskajā protokolā ieraksta puslīdz pieklājīgāku skatītāju daudzumu, nekā tas patiesībā ir. Oficiāli vismazākais šīs sezonas apmeklējums bijis ap trim tūkstošiem, taču tribīņu tukšums teica priekšā, ka labi ja pusotra tūkstoša vien bijis. Un, cik no šiem pusotra tūkstošiem pirka biļetes? Vēl mazāk, jo, lai arēnas krēsli nejustos vientuļi, drīz biļetes tiks izplatītas kā skrejlapiņas - ar helikopteru. Dinamo kolēģi no Ķīnas bijuši vēl nekaunīgāki. Uz kādu no čempionāta spēlēm Šanhajā atnākuši aptuveni 500 skatītāju, taču protokolā ierakstīti 3000... Kā redzams, tad Rīgai ir pēc kā tiekties. Šie ir divi galvenie kritēriji, pēc kuriem tiek solīta tīrīšana, taču vai tā tik tiešām notiks? Atcerēsimies, ka Rīgas Dinamo nav nekāda sakara ar sportu, ka šī komanda ir Krievijas finansēta komanda un ka tai ir savi uzdevumi. Politiski uzdevumi, un šis var būt svarīgs arguments, kāpēc tomēr Savicka brigāde netiks izmesta no šīs līgas. Ja vien krievi paši jau nav sapratuši, ka ideja ietekmēt Latvijas sabiedrību ar šīs komandas starpniecību ir izgāzusies.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2017/09/20/beigu-sakums