Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" atbrīvojas no pirmā leģionāra – prom devies Galjardi

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās lauzis līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Tīdžeju Galjardi, kurš 11 mačos izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Nikolajs Jeļisejevs nosūtīts uz fārmklubu Liepājā.

Rīgas "Dinamo" vakar piedzīvoja 11. zaudējumu pēc kārtas, savā laukumā ar 1:2 piekāpjoties Pekinas "Kunlun Red Star". Mājinieki vienīgos vārtus guva dueļa izskaņā, kad vārtsargs bija nomainīts pret sesto spēlētāju, - izcēlās Nikolajs Jeļisejevs.

Treniņu pirms spēles aizvadīja somu aizsargs Ansi Salmela un krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, un komandas galvenais treneris Sandis Ozoliņš pauda, ka, ļoti iespējams, viņi laukumā dosies jau nākamajā spēlē. Tāpat uz ledus bija Lūkass Lesio, savukārt nekur nebija manāms Tīdžejs Galjardi.

Nu kļuvis zināms, ka Rīgas "Dinamo" un amerikāņu uzbrucējs pēc abpusējas vienošanās lauzuši līgumu. Galjardi aizvadīja 11 spēles, kurās izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm, negatīvu lietderības koeficientu -4, vidēji laukumā pavadot 19 minūtes.

29 gadus vecais Galjardi pagājušajā sezonā nenoturējās Ņižņekamskas "Neftekhimik" rindās. Viņš komandai pievienojās decembrī, taču astoņos mačos palika bez punktiem. Viņa kontā ir 321 mačs Nacionālajā hokeja līgā.

Rīgas "Dinamo" pametis arī Nikolajs Jeļisejevs, kurš 12 spēlēs izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli. Uzbrucējs nosūtīts uz fārmklubu "Liepāja" un varēs spēlēt Latvijas čempionātā. Iepriekš uz Liepāju devās arī Frenks Razgals un Roberts Lipsbergs.