Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Salmela paraksta līgumu ar Rīgas "Dinamo"

© Dinamoriga.lv

KHL klubs Rīgas "Dinamo" pastiprinājis sastāvu ar somu aizsargu Ansi Salmelu, NHL 112 spēles aizvadījušu aizsargu un pasaules čempionu Somijas izlases sastāvā.

Ansi Salmela ir ļoti pieredzējis hokejists, kurš KHL līdz šim pārstāvējis divas komandas. 2011./12. un 2012/.13. gada sezonās viņš bija „Avangard” sastāvā, bet pagājušo sezonu uzsāka „Kunlun” vienībā, tajā gan aizvadot tikai desmit spēles. Sezonu viņš noslēdza Zviedrijas „Linkoping”, 32 spēlēs savācot 18 punktus.

Par Salmelas iespējo pievienošanos komandai bija ziņots jau iepriekš, un "Dinamo" galvenais treneris Sandis Ozoliņš vakar preses konferencē apstiprināja, ka ļoti iespējama Salmela un cita gaidāmā jaunpienācēja Nikolaja Žerdeva dalība jau nākamajā "Dinamo" spēlē, kas paredzēta rītdien. Tajā "Dinamo" centīsies pārtraukt 11 zaudējumu sēriju.

Salmela savas karjeras labākajos gados spējis izsisties līdz NHL, pārstāvot „Devils” un „Thrashers”, kopumā no 2008. līdz 2011. gadam aizvadot NHL 112 spēles un gūstot 21 punktu. Pēc tam Salmela spēlējis pieminētajos KHL klubos, kā arī Zviedrijas augstākajā līgā dažādos klubos.

Salmela ir vairākkārt pārstāvējis Somijas izlasi pasaules čempionātā, pēdējoreiz 2016. gadā, kad kopā ar izlasi iekļuva finālā un izcīnīja sudrabu. Savukārt 2011. gadā Somija ar Salmelu sastāvā kļuva par pasaules čempioni. Kopumā Salmelas rēķinā 44 PČ spēles, kurās viņš guvis deviņus punktus (2+7).

"Dinamo" sastāvā 33 gadus vecais soms spēlēs ar 15. numuru. Jāatgādina, ka šodien komanda arī paziņoja par Tīdžeja Galjardi atskaitīšanu no savām rindām.