Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sabres" pirms agrās spēles veic izmaiņas virknējumos, tās skar arī Girgensonu

© Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas sezonu sācis ar diviem zaudējumiem, šovakar aizvadīs agro spēli, pulksten 22:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņemot Ņūdžersijas "Devils". Pirms dueļa veiktas izmaiņas virknējumos, un tās skārušas arī Zemgu Girgensonu.

Atklāšanas mačā Bufalo "Sabres" spēlēja labi, tomēr neizmantoja momentus un mājās ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Monreālas "Canadiens". Ieliktajiem pamatiem nesekoja pirmais stāvs, bet gan ēkas sagāšanās, izbraukumā ar 3:6 zaudējot Ņujorkas "Islanders". Turklāt ar 50 sekunžu intervālu tika ielaisti divi vārti vairākumā.

"Mums no pirmajām sekundēm bija jābūt svaigiem, jo spēles rītā izvēlējāmies neslidot. Runājām, ka ir nepieciešams labs mača ievads, un tā ir pirmā problēma. Pretī stājās komanda, kas aizvadīja otro maču divās dienās, turklāt pa vidu ceļoja. Vajadzēja viņus nospiest," ļoti neapmierināts bija komandas galvenais treneris Fils Hauslijs.

Lai pēc diviem zaudējumiem atdzīvinātu komandu, viņš ķēries pie virknējumu samaisīšanas, un spēlē pret Ņūdžersijas "Devils" laukumā varētu doties jauni uzbrucēju trijnieki. Izmaiņas skārušas arī vienīgo latvieti Nacionālajā hokeja līgā - Zemgu Girgensonu.

Viņš vakardienas treniņā slidoja kopā ar centra uzbrucēju Raienu O'Railiju un Setu Grifitu. Abi uzbrucēji izcēlušies ar rezultatīvu piespēli, kamēr Girgensons ir pirmā punkta gaidās. Kopumā tikai seši Bufalo "Sabres" spēlētāji ir tikuši pie punktiem, turklāt starp viņiem ir tikai viens aizsargs - soms Rasmuss Ristolainens.

"Domāju, ka mūsu sastāvam ir nepieciešamas izmaiņas. Šobrīd manā galvā nav virknējumu, ar kuriem spēlēsim nākamo maču. Protams, sekos izmaiņas, ja jūtīšu, ka uzbrukumā netiek pildīts dotais uzdevums," norādīja Hauslijs. Iepriekš Girgensons spēlēja vienā maiņā ar centru Semu Reinhārtu, kura virknējumā tagad ir Benuā Puliots un Kails Okposo. "Katrs pats ir atbildīgs par savu sniegumu. Katram pašam ir jāpalīdz savai maiņai."

"Atgriežamies pie mazajām niansēm. Tieši tās mūs iegāza iepriekšējā spēlē," teica O'Railijs. "Piemēram, neatslābināties noteiktos brīžos. Manuprāt, bija labs un intensīvs treniņš, kurā strādāja ikviens. Sacenšanās, ātra slidošana, nūjas pareizajās vietās, fiziskā spēle, atrašanās pareizajās vietās. Galvenais, lai nākamajā mačā tas viss nepazustu."