Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sabres" pirms izbraukuma atkal maina virknējumus: Girgensons pirmajā maiņā

© USA TODAY Sports/Sipa USA/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" sezonu sācis ar trim zaudējumiem pēc kārtas, iemetot septiņus vārtus un pieļaujot nevajadzīgas kļūdas aizsardzībā. Galvenais treneris Fils Hauslijs spiests atkal ķerties pie dēlīša un domāt par izmaiņām virknējumos.

Bufalo "Sabres" ir vienīgā komanda Austrumu konferencē, kas joprojām nav izcīnījusi nevienu uzvaru. Trīs spēlēs gūti tikai septiņi vārti, un lielākā daļa jeb četri ir uzbrucēja Evandera Keina kontā. Savukārt divreiz izcēlās Džeisons Pominvils, kurš abus vārtus iemeta atklāšanas mačā, bet pēc tam klusējis.

Komandai priekšā izbraukums uz Kaliforniju, kur jāspēlē pret Sanhosē "Sharks", Losandželosas "Kings" un Anaheimas "Ducks", turklāt pēdējie mači jāaizvada bez brīvdienas pa vidu. Pirms tam galvenais treneris Fils Hauslijs atkal ķēries pie virknējumu mainīšanas, jo līdzšinējās izvēles nav nesušas taustāmu labumu.

Scanpix.ee

Šodienas treniņā Zemgus Girgensons, kurš trīs mačos pie punktiem nav ticis, nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1 un izdarījis deviņus metienus pa sāncenšu vārtiem, bija Bufalo "Sabres" pirmajā maiņā līdzās Pominvilam un centra uzbrucējam Džekam Aikelam, kurš trīs dueļos savācis trīs punktus.

Ja Hauslijs pieturēsies pie veiktajām izmaiņām, Girgensons trešo reizi četrās spēlēs no pirmās minūtes būs pie cita centra uzbrucēja. Viņš sāka trešajā maiņā kopā ar Semu Reinhārtu, pirms iepriekšējās spēles pievienojās Raienam O'Railijam, bet tagad slido kopā ar Aikelu, kurš pirms sezonas parakstīja līgumu uz astoņiem gadiem par 80 miljoniem un ir Bufalo "Sabres" lielākā zvaigzne.

Protams, izmaiņas skārušas arī citas maiņas. Komandas rezultatīvākajam spēlētājam Keinam uzticēta O'Railija un Kaila Okposo sapurināšana, jo viņi sezonas ievadā palikuši otrajā plānā. Savukārt Reinhārts no centra pārcēlies uz malu, kamēr zviedrs Jūhans Lāšons - no malas uz centru. Kopā ar viņiem trešo virknējumu veidoja Benuā Puliots.