Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Atkal zaudējums: "Dinamo" ielaiž divus mazākumā un nespēj izglābties

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Uz zaudējumu takas atgriezies Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ielaida divus vārtus mazākumā un ar 1:3 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Rīdzinieku rindās izcēlās Ņikita Jevpalovs, bet sāncenšu sastāvā bez punktiem palika Kaspars Daugaviņš.

Rīgas "Dinamo" jau trešajā minūtē palika mazākumā, ar pretinieku vārtsargu saskrienoties Robertam Lipsbergam, un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" viegli tika pie iniciatīvas. Tā laukuma saimniekiem piederēja arī laikā, kamēr rīdzinieki bija vairākumā, bet glāba Jānis Kalniņš. Teicama iespēja radās Jevgeņijam Mozeram, bet viņa metiens no pāris metriem lidoja virsū vārtsargam.

Tomēr 26. minūtē laukuma saimniekiem izdevās atklāt rezultātu. Kirils Urakovs izlauzās no aizvārtes un nogādāja ripu līdz Mihailam Smoļinam, kura pirmo metienu atvairīja Kalniņš, bet atlēkušo ripu uzbrucējs vārtos iestūma kopā ar vārtsargu - 1:0 Ņižņijnovgorodas "Torpedo" labā. 20 gadus vecajam Smoļinam tas bija pirmais vārtu guvums Kontinentālajā hokeja līgā.

Rīdziniekiem pēc nonākšanas iedzinējos izdevās tikt pie vairākuma - spēle ar augstu paceltu nūju pret Vitāliju Pavlovu deva četras minūtes neizšķirta panākšanai. Ievads bija bezzobains, taču beigas sanāca priecīgas. Ņikita Jevpalovs no kreisās malas tika metiena pozīcijā un trāpīja tuvajā stūrī - 1:1. Rīgas "Dinamo" vairākumu realizēja ceturtajā spēlē pēc kārtas, bet Jevpalovs iemeta trešos vārtus sezonā.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Tomēr pēc gūtajiem vārtiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem klājās arvien smagāk - problēmas sagādāja aizsardzības zonas atstāšana, par uzbrukumu nemaz nerunājot. Pretinieki gan tika ierobežoti, ļaujot izdarīt metienus tikai no distances, bet plānu izjauca Ansi Salmela, kurš izmeta ripu ārpus laukuma un nopelnīja noraidījumu.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" realizēja vairākumu - Jurija Sergijenko metienu no zilās līnijas pielaboja komandas kapteinis Genādijs Stoļarovs, kurš pusotru minūti līdz otrās trešdaļas beigām panāca 2:1 laukuma saimnieku labā.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā mājinieki dubultoja pārsvaru. Gunta Galviņa noraidījumu par klupināšanu vārtu guvumā pārvērta Deniss Paršins, kurš izmantoja asprātīgu partnera Vladimira Galuzina piespēli no aizvārtes un meta tukšā stūrī, jo neviens no rīdziniekiem tādu pavērsienu negaidīja - 3:1.

Pēdējās divas minūtes rīdzinieki aizvadīja ar tukšiem vārtiem un sešiem laukuma spēlētājiem, taču izglābties neizdevās. Tādējādi Rīgas "Dinamo" piedzīvoja 15. zaudējumu pēdējās 16 spēlēs un joprojām atrodas bezcerīgajā pēdējā vietā Rietumu konferencē. Nākamā spēle piektdienas vakarā izbraukumā pret Čerepovecas "Severstal", bet svētdien mačs mājās.