Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam divas rezultatīvas piespēles; Bufalo pagarina zaudējumu sēriju

© Ezra Shaw/AFP/Getty/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Bufalo ''Sabres'', kas piekāpās Sanhosē ''Sharks'' 2:3. Produktīvu spēli aizvadīja Zemgus Girgensons, kurš, spēlējot pirmajā maiņā, sakrāja divas rezultatīvas piespēles.

Bufalo ''Sabres'' galvenais treneris Fils Hauslijs veica ievērojamas korekcijas uzbrucēju virknējumos. Pirmajā maiņā pirmo reizi šosezon spēlēja Zemgus Girgensons kopā ar Džeku Aikelu un Džeisonu Pominvilu. Girgensons ieņēma Evandera Keina vietu, kurš savukārt cīnījās otrajā maiņā. No ceturtā uzbrucēju virknējuma uz trešo pacēlās Jūhans Lāšons, bet Sets Grifits tika nomests uz ceturto. Ārpus spēles pieteikuma šonakt tika atstāts Mets Mulsons un Viktors Antipins, kuru vietā darbojās attiecīgi Džordans Nolans un Džošs Džordžess. Rotāciju piedzīvoja arī visi trīs aizsargu pāri.

Vienīgais Latvijas NHL pārstāvis Zemgus Girgensonslaukumā pavadīja 14:09 minūtes, no kurām 1:53 spēlēja skaitliskajā mazākumā. Latvietis iesāka abus ''Sabres'' vārtu guvumus, izceļoties ar pirmajiem punktiem šosezon - divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Latvietis izpildīja vienu metienu pa vārtiem, veica piecus spēka paņēmienus un divreiz bloķēja pretinieku metienus. Iemetienos Girgensons šajā mačā nepiedalījās.

''Sabres'' jau 36. sekundē palika mazākumā, kad noteikumus pret Loganu Kutūru pārkāpa Marko Skandella. Sanhosē hokejisti nostājās pretinieku aizsardzības zonā un meistarīgi izspēlēja vairākuma kombināciju līdz ripa nonāca pie Tomāša Hertla, kuru pie Bufalo vārtiem pienācīgi nepiesedza Džeiks Makeibs, uzbrucējam pieliekot nūju un gūstot šķietami vieglus vārtus - 1:0. Girgensons konkrētajā momentā laukumā neatradās. Trešdaļas turpinājumā bija vērojama līdzīga cīņa, turklāt abas komandas spēlēja disciplinēti un noteikumus nepārkāpa.

Pirmā spēles nogriežņa beigu daļā laukumā laukumā atkal devās pirmais uzbrucēju virknējums ar latviešu uzbrucēju priekšgalā. Girgensons iesāka uzbrukumu, ieslidojot pretinieku zonā un piespēlējot Aikelam, kurš savukārt padeva piespēli tālāk Džeisonam Pominvilam, un pieredzējušais uzbrucējs savu iespēju nešķērdēja - 1:1 un pirmais punkts šosezon arī Girgensonam. ''Sabres'' gan ātri nonāca iedzinējos, kad no aizvārtes viltīgu piespēli veica Jonass Donskojs, bet to negaidīja Skandella, kurš pienācīgi nepiesedza Krisu Tīrniju, un uzbrucējs meta ripu tīklā - 2:1

Pirmās trešdaļas beigās ''Sabres'' nerealizēja vairākumu, bet otrās trešdaļas ievadā viesus mazākumā atstāja Evanders Keins. Pusi no mazākuma laukumā darbojās arī Girgensona mazākuma brigāde, kas nosargāja vārtus neskartus. ''Sabres'' sastāvā pēc dažām minūtēm laukumā atgriezās pirmā maiņa un nokārtoja vēl vienu vārtu guvumu. Šoreiz pie borta ļoti labi pacīnījās Girgensons un piespēlēja Aikelam, bet amerikāņu uzbrucējs ātrā uzbrukumā ripu padevā tālāk Pominvilam, kurš raidīja ripu mērķī un panāca 2:2.

Otrās trešdaļas vidū Džastins Brauns pārkāpa noteikumus pret Girgensonu, taču ''Sabres'' neizmantoja savu vairākuma iespēju. Spēlējot vairākumā, Bufalo gandrīz ieguva pārsvaru, kad pēc Raiena O'Railija piespēles no labas pozīcijas vārtus neguva Aikels. Neizšķirtu rezultātu Bufalo prata noturēt nepilnas 10 minūtes. Laukumā esot ''Sabres'' pirmajam virknējumam, Sanhosē aizskrēja pretuzbrukumā. Pie viesu komandas vārtiem izveidojās burzma, taču ripa veiksmīgi nonāca pie Timo Meiera, kurš to raidīja vārtu tīklā - 3:2. Tādējādi tika sadeldēts arī Girgensona lietderības koeficients.

Pēdējā trešdaļā ''Sabres'' vēl vienu reizi mazākumā atstāja Skandella, taču mazākumu Bufalo izturēja. Mača izskaņā viesu komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī tas nenesa panākumus, un mačs noslēdzās ar ceturto Bufalo zaudējumu pirmajās četrās sezonas spēlēs. Jāpiebilst, ka Girgensons 16. reizi NHL karjerā izcēlās ar diviem punktiem spēlē, turklāt šī bija tikai otrā reize, kad latvietis sakrāja divas rezultatīvas piespēles. Jāatgādina, ka pēdējo reizi tas notika 2013. gadā un arī toreiz Bufalo spēkojās pret Sanhosē komandu. Toreiz gan ''Sabres'' izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju, bet šonakt zaudējumu līnija tika pagarināta.

1. maiņa: Girgensons, Aikels, Pominvils - Skandella, Ristolainens
2. maiņa: Keins, O'Railijs, Okposo - Boljē, Tenisons
3. maiņa: Pulio, Lāšons, Reinhārts - Makeibs, Džordžess
4. maiņa: Grifits, Jūzefsons, Nolans

"Sharks" - "Sabres" 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Vārti: 2:15 Hertls (Labanks, Bedkers) 1:0, 12:26 Pominvils (Aikels, Girgensons) 1:1, 15:11 Tīrnijs (Donskojs, Meiers) 2:1, 26:50 Pominvils (Aikels, Girgensons), 2:2, 34:30 Meiers (Donskojs, Tīrnijs) 3:2
Metieni: 26:25
Soda minūtes: 6:6
Spēka paņēmieni: 23:27
Bloķētie metieni: 15:16
Vārtsargi: Martins Džonss - Robins Lēners

Pirmās 10 ''Sabres'' spēles

Datums Spēle Rez./Laiks Girgensons
06.10. Sabres - Canadiens 2:3 PM 0+0 (0)
08.10. Islanders - Sabres 6:3 0+0 (-1)
09.10. Sabres - Devils 2:6 0+0 (0)
13.10. Sharks - Sabres 3:2 0+2 (+1)
15.10. Kings - Sabres 5:30
16.10. Ducks - Sabres 4:00
18.10. Golden Knights - Sabres 5:00
21.10. Sabres - Canucks 2:00
25.10. Sabres - Red Wings 2:30
26.10. Blue Jackets - Sabres 3:00