Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Kurbads" uzvarējušo komandu sadursmē uzņems Ukrainas čempioni

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas čempions "Kurbads" Kontinentālā kausa izcīņu sācis ar uzvaru. Šovakar pretī stāsies Ukrainas spēcīgākā komanda Doņeckas "Donbass", kas arī uzvarēja atklāšanas mačā. Tādējādi spēles likme ir ļoti augsta. Sākums pulksten 18:00, tiešraide Sportacentrs.com TV.

Pateicoties Ulda Čalpas atvairītajiem 33 metieniem, tostarp viņš tika galā ar soda metienu, "Kurbads" vakar Kontinentālo kausu sāka ar uzvaru - 5:2 pret Polijas vicečempionu "GKS Tychy". Ievadā viesiem piederēja liels pārsvars, tomēr vārtsargs bija nepārspējams, un poļus salauza Mārtiņa Cipuļa vārtu guvums pretuzbrukumā.

Turpinājumā vārtus guva arī Jānis Sprukts, kurš realizēja vairākumu, Martins Lavrovs, Gatis Gricinskis un Sandis Zolmanis. Tādējādi 50. minūtē rezultāts kļuva nepieklājīgs, taču turpinājumā "Tychy" izdevās divas ripas atspēlēt, tiekot klāt atlēkušajām ripām. "Kurbada" uzvara gan netika apdraudēta nevienā mirklī.

Polijas vicečempione, kura var lepoties ar lielu budžetu un algām, kas krietni pārsniedz Latvijas līmeni, tika uzskatīta par Rīgā notiekošā turnīra favorīti. Uzvara "Kurbadam" ļāvusi spert platu soli pretī nākamajai kārtai, bet priekšā divas tikpat svarīgas spēles. Šovakar pulksten 18:00 jātiekas ar Doņeckas "Donbass".

Divu iepriekšējo gadu Ukrainas spēcīgākais klubs jauno sezonu sācis bez aizķeršanās - 12 uzvaras pēc kārtas. Taču vakar Igaunijas čempiones Narvas pieveikšana sagādāja grūtības - uzvara ar 4:2, bet pārsvaru izdevās nostiprināt tikai trīs ar pusi minūtes līdz beigām. Cīņas ievadā "Donbass" piederēja milzīgs pārsvars, bet turpinājumā spēle izlīdzinājās.

Panākumu ar diviem precīziem metieniem kaldināja uzbrucējs Ivans Savčenko, kurš 24 gados ir komandas vecākais spēlētājs, jo Ukrainas čempionātā noteikts vecuma limits. Pēdējās divās sezonās ticis pie sudraba un bronzas, Savčenko tikai šovasar papildināja čempionu rindas ar cerību beidzot tikt pie zelta un saņemt izsaukumu no valstsvienības. Viņš ir pārstāvējis U18 un U20 izlases, bet pieaugušo izlasē pie teikšanas nav ticis.

Doņeckas "Donbass" vārtus sargā 19 gadus vecais Bogdans Djačenko, kurš ir pirmais numurs trešo sezonu pēc kārtas. Pērn viņš tika galā ar 94,4% pretinieku metienu, bet šajā sezonā izdevies atvairīt 92,6%. Duelī pret "Narva" Djačenko tika galā ar 31 metienu.

Ukrainas kluba rīcībā ir jauns sastāvs ar minimālu starptautisko pieredzi, un tas bija redzams arī duelī pret igauņiem. Neskatoties uz to, komandas mērķis neapšaubāmi ir izkļūšana no grupas, tomēr "Kurbads" izdarīs visu, lai to nepieļautu. Spēles sākums pulksten 18:00, tiešraide Sportacentrs.com televīzijā.

B grupas tabula

V Komanda U UP ZP Z VA P
1. Kurbads 1 0 0 0 5:2 3
2. Donbass 1 0 0 0 4:2 3
3. Narva 0 0 0 1 2:4 0
4. Tychy 0 0 0 1 2:5 0