Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Traģēdija pēdējā minūtē: "Dinamo" izsēj pārsvaru un zaudē bullīšos

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālajā hokeja līgā kārtējo neveiksmi piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā realizēja divus vairākumus, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē ielaida divas ripas un bullīšos zaudēja Novosibirskas "Sibir" (2:3). Pa vārtiem rīdzinieku labā guva leģionāri Denijs Kristo un Ansi Salmela.

Kamēr vārtsargu un aizsardzības līnijās izmaiņu nebija, uzbrukumā nebija Ginta Meijas (0+2), kurš izlaida otro spēli šosezon, un Ņikitas Jevpalova (3+2), kurš treniņā gūtā savainojuma dēļ nespēlēs dažas nedēļas un izlaida pirmo spēli šosezon. Kopā ar Oskaru Batņu un Edgaru Kuldu Meijas vietā spēlēja Emīls Ģēgeris, un šis virknējums no pirmā tika pārbīdīts uz ceturto. Ģēģera vietā kopā ar Miku Indraši un Deniju Kristo spēlēja Brendons Makmilans, kurš iepriekš bija 13. uzbrucēja lomā, bet Jepavlovu aizstāja Vitālijs Pavlovs, kurš iepriekšējā mačā nepiedalījās.

Pirmajās minūtēs aktīvāki bija viesi, bet kopumā pirmajā trešdaļā labāki bija rīdzinieki, kuri arī izdarīja vairāk metienu. Teicamas iespējas atklāt rezultātu bija gan Ģēģerim, kurš vēl nav guvis savus pirmos vārtus līgā, gan Indrašim, tomēr "Sibir" glāba vārtsargs Aleksejs Krasikovs. Trešdaļas beigās "Dinamo" arī tika pie pirmā vairākuma, bet to aizvadīja neizteiksmīgi, turklāt pēc tā beigām pie izgājiena tika "Sibir" - mājiniekus glāba Jānis Kalniņš.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Otrajā trešdaļā jau vairāk metienu un vairākumu bija "Sibir" hokejistiem, bet pirmie vārti tika gūti vien 49. minūtē, kad ar trešo piegājienu vairākumu realizēja "Dinamo". Indrašis izprovocēja noraidījumu, un 11 sekundes līdz tā beigām vārtus guva Denijs Kristo, pēc kura metiena ripa rikošetā pret sāncenša nūju atrada ceļu starp Krasikova kājsargiem (1:0). Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Dinamo" vēl vienā vairākumā dubultoja pārsvaru. Kristo pārtvēra ripu viduszonā, ieslidoja uzbrukuma zonā un piespēlēja somu aizsargam Ansi Salmelam, kurš panāca 2:0.

Varēja šķist, ka dinamieši tikai otro reizi sezonā izcīnīs divas uzvaras pēc kārtas un pirmoreiz sezonā paliks sausā, taču "Sibir" pamatlaika pēdējā minūtē pamanījās izglābties no zaudējuma. Vispirms 54 sekundes līdz beigām starpību samazināja Andrejs Sigarjovs - uz zilās līnijas kļūdījās Guntis Galviņš, un sekoja izgājiens divi pret vienu -, bet tad "Sibir" pieprasīja pārtraukumu, noņēma vārtsargu, un deviņas sekundes līdz beigām viesus no tuvas distances izglāba Patriks Sakrisons (2:2). Bullīšos no rīdziniekiem vienīgais precīzs bija Nikolajs Žerdevs, kamēr viesu zviedru uzbrucēji Sīmons Ēnerūds un Aleksanders Berjstrems pārliecinoši izrēķinājās ar Jāni Kalniņu un nopelnīja "Sibir" divus punktus (3:2).

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Omskas "Avangard", bet mājas spēļu sēriju noslēgs pirmdien pret Minskas "Dinamo".