Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons joprojām nespēlē, "Sabres" izcīna sauso uzvaru

© AP/ SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas maču atkal izlaidis Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā komanda „Sabres” ar 1:0 pārspēja Detroitas „Red Wings”. Uzvaras vārti Benuā Pulio izpildījumā, kamēr sauso spēli aizvadīja Robins Lēners.

Zemgus Girgensons pirms pāris dienām atgriezās Bufalo „Sabres” treniņos, un pirms šodienas spēles komandas galvenais treneris Fils Hauslijs vēlreiz apgalvoja ASV medijiem, ka latviešu uzbrucēja atgriešanās sastāvā notiks kuru katru dienu. Bet šonakt pret „Red Wings” Girgensons spēles pieteikumā nebija.

Girgensons nav piedalījies NHL mačā kopš neveiksmīgās spēles Lasvegasā, kad, bloķējot pretinieku metienu, guva traumu. Šonakt viņš izlaida trešo spēli pēc kārtas. Savās pirmajās četrās NHL sezonās Girgensons ne reizi neaizvadīja sezonā vairāk par 75 spēlēm.

AP/ SCANPIX

„Sabres” mačā pret „Red Wings” daudz vārtu guvumi netika novēroti. Spēles vidū - 30. minūtē - Bufalo vadībā izvirzīja Benuā Pulio, gūstot savus sezonas otros vārtus. Viņš trāpīja vārtos, ar ripu izslidojot no aizvārtes pēc krievu aizsarga Viktora Antipina metiena pa vārtiem. Antipinam tas bija pirmais punkts NHL.

„Sabres” netrūka iespēju spēlēt vairākumā, bet tās visas palika neizmantotas. Viens vairākums pirmajā periodā sanāca pat tik slikts, ka vietējie Bufalo līdzjutēji pamatīgi izsvilpa savu komandu, kas nespēja tikt pretinieku zonā. Kopumā „Sabres” neizmantoja nevienu no četriem vairākumiem.

Taču vārtus gūt neprata arī Detroitas komanda. Par to parūpējās Robins Lēners, kurš Bufalo vārtos atvairīja visus 32 pretinieku metienus un aizvadīja savu sesto sauso spēli karjerā, palīdzot Bufalo izcīnīt uzvaru ar minimālo rezultātu 1:0.

„Sabres” šī bija trešā uzvara sezonas desmit spēlēs un ar astoņiem punktiem tā pacēlusies jau uz 11. vietu Austrumu konferencē, kas gan pagaidām ir visai nosacīta. „Sabres” nākamā spēle paredzēta jau rītnakt pret Kolumbusas „Blue Jackets”.