Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons atgriežas laukumā, Bufalo pamatīgs zaudējums Kolumbusā

© SCANPIX

Zemgus Girgensons pēc triju spēļu izlaišanas traumas dēļ šonakt piedalījās NHL mačā, kurā Bufalo „Sabres” ar 1:5 cieta sakāvi pret Kolumbusas „Blue Jackets”. Girgensonam negatīvs lietderības koeficients mīnus viens.

Zemgus Girgensons bija izlaidis vairākas spēles savainojuma dēļ, kuru guva, pašaizliedzīgi bloķējot „Golden Knights” spēlētāja metienu. Šonakt viņš bija atpakaļ ierindā, spēlējot trešajā maiņā kopā ar Semu Reinhārtu un Kailu Okposo.

Girgensons laukumā pavadīja 14:37 minūtes, kurās izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja trīs spēka paņēmienus. Viņš arī nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Sezonā kopā astoņās spēlēs Zemgum trīs punkti (1+2) un lietderības koeficients plus viens.

Bufalo šis bija astotais zaudējums sezonas 11 spēlēs un ar astoņiem gūtajiem punktiem tā ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, tiesa, tās gūto un ielaisto vārtu starpība (-14) ir otra sliktākā konferencē un trešā sliktākā līgā. Nākamā spēle „Sabres” paredzēta pēc trim dienām pret Sanhosē.

SCANPIX

Šodienas mačā Kolumbusa izvirzījās vadībā 12. minūtē, kad vairākumu realizēja dāņu talants Olivers Bjorkstrands. Taču „Sabres” īstās problēmas sekoja ļoti neveiksmīgā posmā otrā perioda izskaņā, kad „Blue Jackets” pāris minūtēs iemeta trīs vārtus, lielā mērā pieliekot punktu intrigai šajā spēlē. Vispirms precīzi bija divi aši plaukstas metieni ātrajos uzbrukumos, bet pēc tam „Sabres” vārtsargs Čads Džonsons nenofiksēja ripu, un Mets Kalverts to iebakstīja vārtos.

Trešā perioda sākumā noraidījumu nopelnīja Girgensons, bet mazākumu izdevās izturēt. Kolumbusas vārtsarga Sergeja Bobrovska sauso spēli „Sabres” gan izdevās sabojāt, kad pašā pamatlaika izskaņā pretinieku paviršības izmantoja Sets Grifits. Taču Kolumbusa 39 sekundes pirms pamatlaika beigām atjaunoja četru vārtu pārsvaru, svinot drošu uzvaru 5:1.