Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzņems Austrumu konferences vicelīderi "Avangard"

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas galvenā trenera Ģirta Ankipāna vadībā pie punktiem ticis četros no astoņiem mačiem, šovakar pulksten 19:30 uzņems Omskas "Avangard", kam zaudēja atklāšanas spēlē. Tiešraide kanālā TV6.

Pirmdien Rīgas "Dinamo" bija izcila iespēja tikai otro reizi sezonā un pirmo reizi kopš 28. augusta izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas - pēc Denija Kristo un Ansi Salmelas precīzajiem metieniem laukuma saimnieki ieguva 2:0 pārsvaru. Taču Novosibirskas "Sibir" iemeta 54 un deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām, brīnumainā kārtā panākot izlīdzinājumu.

Kā pēc mača norādīja komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns, atrašanās vieta kopvērtējumā - Rīgas "Dinamo" ieņem pēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līgā - spēlētājos rada pārliecības trūkumu, un tas bijis redzams arī pēdējā minūtē. Uzvarētāja noskaidrošana nonāca līdz bullīšiem, un ciemiņi bija prasmīgāki, tiekot pie diviem punktiem - 3:2.

Rīdzinieku rindās vienīgo bullīti realizēja krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kurš izcēlās ar precīzu metienu augšējā stūrī, un šovakar pret Omskas "Avangard" viņš, visticamāk, spēlēs vienā virknējumā ar citu krievu uzbrucēju - 34 gadus veco Staņislavu Čistovu. Ar viņu līgums tika parakstīts tikai šonedēļ. Čistovs sezonu sāka Maskavas "Spartak", taču aizvadīja tikai vienu maču, daudz vairāk laika pavadot fārmklubā.

Pret Omskas "Avangard" tika aizvadīta pirmā spēle sezonā, 22. augustā jeb pirms 65 dienām piedzīvojot zaudējumu ar 1:3. Pateicoties Mika Indraša realizētajam vairākumam, Rīgas "Dinamo" pirms noslēdzošās trešdaļas bija pārsvars, bet strīpu izredzēm tikt pie punktiem pārvilka trīs ielaisti vārti nepilnās divās minūtēs.

Omskiešiem panākums ielika stabilus pamatus sezonai, un komanda atrodas otrajā vietā Austrumu konferencē, atpaliekot tikai no Kazaņas "Ak Bars" - 47 punkti 25 spēlēs. Turklāt uz Rīgu komanda brauc pozitīvā noskaņojumā - pēdējās četrās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras, un divas no tām gūtas izbraukumā. Vispirms ar 3:1 tika apspēlēts Čerepovecas "Severstal", kam sekoja 2:1 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Čehu vārtsargs Dominiks Furhs pēdējās dienās ticis galā ar 52 no 54 metieniem, pierādot, ka pieder Kontinentālās hokeja līgas labākajiem. Sezonas griezumā Furhs atvairījis 94,1% sāncenšu metienu, un tas viņam dod trešo vietu līgā - tikai aiz Igora Šestjorkina no Sanktpēterburgas SKA un Raiena Zapolska no Helsinku "Jokerit". 2016. gada pasaules čempionātu Furhs noslēdza ar vislabāko statistiku.

Ja vārtsargu līnijā līderis ir leģionārs, tad Omskas "Avangard" rezultatīvākais aizsargs un uzbrucējs gan ir krievi - Jegors Martinovs savācis 12 punktus, bet Iļjas Mihejeva kontā ir 17 punkti. Tiesa, viņu tuvākie sekotāji ir zviedri - Ēriks Gustafsons sakrājis desmit punktus, kamēr Andrē Pētešona kontā arī ir 17, bet viņš aizvadījis par diviem mačiem vairāk nekā Mihejevs.

Kopumā astoņiem omskiešiem izdevies aizsniegties līdz desmit punktu atzīmei, kamēr Rīgas "Dinamo" rindās cipars ir daudz zemāks - divi. Indrašim ir 14 punkti, bet Kristo - par vienu mazāk. Kā pēdējos gados ierasts, komandas lielākā problēma ir vārtu gūšana, un, klusējot līderiem, palīgi parasti neparādās. Vai duelis pret Omskas "Avangard" būs izņēmums?