Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kalniņš aizvada lielisku spēli, "Dinamo" satriec Omsku

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas turnīrā lielisku spēli aizvadīja Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš nosargāja savus vārtus neskartus pret Austrumu konferences otro spēcīgāko komandu Omskas ''Avangard'', bet papildlaikā mājiniekiem uzvaru nodrošināja teicams Ansi Salmelas šāviens.

Pret Omskas "Avangard" tika aizvadīta pirmā spēle sezonā, 22. augustā jeb pirms 65 dienām piedzīvojot zaudējumu ar 1:3. Omskas komanda pirms šīvakara spēles atradās otrajā vietā Austrumu konferencē, atpaliekot tikai no Kazaņas "Ak Bars" - 47 punkti 25 spēlēs. Savukārt Rīgas ''Dinamo'' ierindojās Rietumu konferences pēdējā vietā.

Par spēles attīstību variet lasīt Sportacentrs.com piedāvātajā teksta tiešraidē.

Mača pirmajā trešdaļā komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, kā rezultātā uz ledus nebija vērojams īpaši atraktīvs hokejs. Pa pāris momentiem bija abām komandām, perioda beigās spiedienu uz pretinieku vārtiem veica ''Avangard'', bet rezultāts pirmajās 20 minūtēs tā arī netika atklāts - 0:0.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Arī otrajā periodā komandas spēlē itin piesardzīgu hokeju, tiesa, jau nedaudz vairāk momentu sāka veidoties pie abu komandu vārtiem. Līdzīgi kā pirmajā trešdaļā nogriežņa noslēdzošajā daļā spēle vairāk risinājās pie ''Dinamo'' vārtiem, rezultātam joprojām paliekot neatklātam - 0:0.

Trešajā trešdaļā ''Dinamo'' sagaidīja grūtākais brīdis šajā spēlē, kad perioda otrajā daļā ''Dinamo'' ilgāku laiku bija jāspēlē trijatā pret pieciem, bet ar Kalniņa un kopējās komandas pūlēm izdevās noturēt rezultātu neatklātu. Arī pamatlaika beigās nevienai no komandām ar precīzu metienu izcelties neizdevās.

Papildlaikā abām komandām bija labas iespējas, bet uzvaras vārtus 65. minūtē guva Ansi Salmela, kurš pretinieku zonā saņēma ripu no Miķela Rēdliha un mirkli vēlāk izdarīja ļoti spēcīgu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī - 1:0!

29. oktobrī Rīgas ''Dinamo'' savā laukumā pulksten 17:00 aizvadīs spēli pret Minskas ''Dinamo''.