Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vai "Liepāja/Optibet" arī trešo reizi šosezon pārspēs "Kurbadu"?

© Ģirts Gertsons

Šodien Optibet hokeja līgā (OHL) norisināsies trīs spēles. Plkst. 16:00 “Zemgale/LLU” uzņems “Mogo”, bet “Kurbads” – “Liepāju/Optibet”. Visu spēļu tiešraides būs iespējams vērot Sportacentrs.com portālā.

Jelgavā “Zemgale/LLU” gaida viesos “Mogo”. Šo spēli komandas sagaida ar dažādu garastāvokli - jelgavnieki trešdien pārspēja “Rīgu” ar 2:0 un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet Oļega Sorokina trenētā komanda piedzīvo sāpīgu zaudējumu savā laukumā pret “Liepāju/Optibet” ar 3:4, izšķirošos vārtus komanda ielaida trešajā trešdaļā. Arī jelgavniekiem neveicas tik labi savu iespēju realizēšanā - sešos no deviņiem mačiem Haralda Vasiļjeva komanda nav spējusi gūt vairāk par trīs vārtiem, bet vienā spēlē “Zemgales/LLU” uzbrukums palika sausā - 20. septembra cīņā pret “Mogo”.

Rīdziniekiem ar uzbrukumu viss ir kārtībā, taču ir cita problēma - disciplīna. Rīdzinieki ielaiduši visvairāk no OHL pirmā trījnieka komandām, “Mogo” ir čempionāta rupjākā vienība ar 180 soda minūtēm, ko gan pretinieki pagaidām neizmanto, un mazākumā rīdzinieki spēlē labi. Vairākums izskatās iespaidīgi, taču divi vārti ir ielaisti, spēlējot piecatā pret četriem. Spēles laiks vārtos gandrīz vienmērīgi tiek sadalīts starp Renāru Kazanovu un Henriju Anču, līdzīgi ir arī “Zemgalei/LLU”, kur Reinis Petkus un Rihards Cimermanis spēlē pēc kārtas. Divos iepriekšējos mačos starp šīm komandām “Mogo” biju spēcīgāka un pēc klūpiena savā laukumā trešdien rīdziniekiem ir vajadzīga uzvara, lai neļautu “Liepājai/Optibet” vēl vairāk atrauties turnīra tabulā, bet “Zemgale/LLU” hokejisti būs ļoti motivēti, lai savā izcīnītu trešo uzvaru savā laukumā šosezon. Mačā sākums plkst. 16:00, tiešraide no Zemgales ledus halles būs pieejama šeit.

”Kurbadam” iespēja pārtraukt “Liepājas/Optibet” četru uzvaru sēriju

Pēc veiksmīgas debijas starptautiskajās sacensībā un Kontinentālā kausa otrās kārtas pārvarēšanas “Kurbadam” jāatgriežas vietējā čempionātā. Pirmajā spēlē pēc nedēļas pārtraukuma atslābināties neizdosies, jo pretiniekos būs OHL līdervienība “Liepāja/Optibet”, kas izcīnījusi deviņas uzvaras desmit mačos. “Kurbads” ieņem trešo pozīciju līgā ar 15 punktiem pēc deviņām spēlēm, taču divu punktu attālumā atrodas “Zemgale/LLU”, kura gan aizvadījusi par vienu maču vairāk. Šī būs trešā cīņa starp komandām, iepriekšējās divās pārāki bijuši liepājnieki, kuriem uzvarai bija pieticis ar trīs vārtiem.

Trīs Kontinentālā kausa spēļu laikā Rumbulas hokejisti nodemonstrēja labu spēli uzbrukumā, gūstot 15 vārtus, un aizsardzībā, zaudējot tikai četrus. OHL turnīrā ar savu vārtu drošību “Kurbadam” viss ir kārtībā, bet uzbrukums gan piekliboja - 32 gūtie vārti ir pārāk maz, salīdzinājumā ar “Mogo” - 48, un šīs dienas pretiniekiem “Liepāju/Optibet” - 57. Vēju pilsētas hokejisti gandrīz vienmēr iemet daudz, ierocis pret viņu uzbrukumu pagaidām nav atrasts, līdz ar ko viens no veidiem, kā apspēlēt “Liepāju/Optibet” ir iemest vēl vairāk. Ja tas izdosies, tad sestā uzvara būs kabāta un hokeja līdzjutēji pamazām sāks aizmirst par neveiksmīgo sezonas sākumu. Pirmais iemetiens spēlē tiks veikts plkst. 16:00, spēles translācija būs pieejama šeit.

OHL turnīra tabula

V Komanda Sp. U Z. Vārti P
1. Liepaja/Optibet 10 9 1 57:27 26
2. Mogo 10 7 3 48:32 22
3. Kurbads 9 5 4 32:22 15
4. Zemgale/LLU 10 5 5 26:35 13
5. Rīga 10 3 7 31:48 9
6. Prizma 9 0 9 13:43 2

OHL pieci rezultatīvākie spēlētāji

Nr. Poz. Spēlētājs Spēles Komanda V. Piesp. Punkti
1 U Lauris Bajaruns Liepāja/Optibet 10 6 11 17
2 U Edgars Homjakovs Liepāja/Optibet 10 5 10 15
3 A Mārtiņš Oskars Freimanis Liepāja/Optibet 10 4 11 15
4 U Sandis Zolmanis Kurbads 9 6 7 13
5 U Elviss Želubovskis Mogo 10 5 7 12