Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pirmais ''Dinamo'' komandu duelis šosezon - vai Rīga gūs virsroku?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šovakar pulksten 17:00 uz ''Arēna Rīga'' ledus nūjas krustos Rīgas un Minskas ''Dinamo'' hokejisti. Ģirta Ankipāna vadītā komanda no četrām aizvadītām spēlēm savu skatītāju priekšā uzvarējuši divās, turklāt abās pagarinājumā. Vai šovakar ar 60 minūtēm būs gana, lai uzvarētu?

Iepriekšējā spēle pret Omskas ''Avangard'', iespējams, uzskatāma par labāko rīdzinieku izpildījumā šosezon. Vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 28 no 28 pretinieku izdarītajiem metieniem un aizvadīja sauso spēli. Uzvaru papildlaikā ''Dinamo'' atnesa somu aizsarga Ansi Salmelas spēcīgais šķīliens vārtu augšējā stūrī. Tieši šie divi hokejisti pēdējās Rīgas kluba uzvarās uzskatāmi par galvenajiem panākumu kaldinātājiem.

Lielisko tautieša spēli vārtos izcēla arī Gunārs Skvorcovs: ''Kalniņš šobrīd ir vārtsargu Dievs! Žēl, ka jau iepriekšējā mačā nesarūpējām viņam sauso spēli. "Pēc idejas, šāds futbola rezultāts arī mums ir vajadzīgs. Mēs spēlējām disciplinēti. Aizsardzībā pildījām treneru norādījumus un neko necentāmies sarežģīt. Bloķējot metienus, panācām sev vajadzīgo rezultātu. Ir arī kļūdas - jāmēģina vairākumā realizēt savas iespējas," par ceturtdienas maču pret "Avangard" teica Skvorcovs.

Pēdējām trim rīdzinieku spēlēm ar 60 minūtēm uzvarētāja noskaidrošanai izrādījās par maz. Pret ''Severstal'' un ''Avangard'' Ģirta Ankipāna vadītā komanda uzvarēja papildlaikā, savukārt pret ''Sibir'' zaudējums pēcspēles metienu sērijā. "Man ļoti patīk spēlēt papildlaikā. Šī ir kāda trešā reize, kad man dota tāda iespēja. Ir brīvāks ledus, ir laiks padomāt. Protams, tam visam klāt nāk lielāka atbildība, jo kļūdīties nedrīkst. Moments pie vārtiem var izveidoties vienā acumirklī," izteicās Skvorcovs.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pirms mača pret Minskas ''Dinamo'' rīdzinieku sastāvā notikušas izmaiņas - līgums lauzts ar Viljamu Renu. Amerikāņu aizsargs demonstrēja ne visai pārliecinošu sniegumu, 21 aizvadītajā spēlē nopelnot punktu par rezultatīvu piespēli partnerim, kā arī sakrādams sliktāko lietderības koeficientu komandā, proti, -13. Tikmēr vienu maču Rīgas komandā aizvadījis krievu uzbrucējs Staņislavs Čistovs, kurš gan spēlēja maz un statistikas ailēs nepaspēja atzīmēties.

Rīgas un Minskas klubu ceļi šajā KHL sezonā līdz šim vēl nebija krustojušies. Minksieši ar 26 mačos sakrātu 31 punktu ierindojas desmitajā pozīcijā Rietumu konferences tabulā. Interesanti, ka deviņas no desmit uzvarām trenera Gordija Dvaiera vadītā komanda izcīnījusi pamatlaikā un tikai vienu pēcspēles metienos. Minskas ''Dinamo'' komanda šobrīd zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, piekāpjoties ''Jokerit'', CSKA, un ''Vityaz'' vienībām.

Kā ierasts, toni komandā nosaka viesspēlētāji. Baltkrievu komandas pamatvārtsargs ir zviedrs Jūnass Enrūts, kurš savulaik bijis arī Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo ''Sabres'' sastāvā. Zviedrs 25 mačos atvairījis 92,0% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,05 vārtus. Rezultatīvākais aizsargs ir kanādietis Marks-Andrē Granjāni, kurš 25 spēlēs izcēlies ar 12 rezultatīvām piespēlēm, bet nav guvis vārtus. Komandas labākais snaiperis un ražīgākais punktu guvējs ir Kvintons Houdens, kurš, gluži kā Rīgas ''Dinamo'' aizsargs Karls Stolerijs izsaukts uz Kanādas izlasi. Houdenam 26 mačos 10 gūti vārti un sešas rezultatīvas piespēles.