Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Miks Indrašis līdz sezonas beigām paliks Rīgas “Dinamo” rindās

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Rīgas “Dinamo” uzbrucējs Miks Indrašis līdz sezonas beigām paliks Rīgas “Dinamo” rindās. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka piedāvājums no "Kunlun Red Star" kluba vadības tiešām ir bijis, taču pusēm nav izdevies vienoties.

Aizvadītajā nedēļā Krievijas medijs "RIA News", atsaucoties uz situācijai tuvu stāvošu personu, vēstīja, ka Rīgas "Dinamo" kapteinis Miks Indrašis tuvākajā laikā pārcelšoties uz citu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Pekinas "Kunlun Red Star".

Interese par Indraši tiešām ir bijusi, taču pusēm nav izdevies vienoties, sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pavēstīja Rīgas “Dinamo” ģenerālmenedžeris un komanda galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns. “Mums tika izteikts piedāvājums, taču nespējām vienoties. Mēs pat neizskatījām šādu piedāvājumu,” īsi situāciju komentēja Ankipāns.

Tikmēr "Kunlun Red Star" kluba prezidents vīriešu hokeja jautājumos Raitis Pilsētnieks sarunā ar portālu Sportacentrs.com teic, ka puses jau bija panākušas mutisku vienošanos, taču pēdējā brīdī darījums nav noticis. “Pārrunas ar “Dinamo” klubu un spēlētāja aģentu notika visu pagājušo nedēļu. Ar aģentu vienojāmies par līgumu līdz šīs sezonas beigām, kā arī uz nākamo gadu. Ar “Dinamo” vienojāmies par kompensācijas apmēru, panācām mutisku vienošanos, “Dinamo” klubam šodien bija jāiesniedz pēdējie dokumenti, lai pāreja varētu notiktu. Mikam jau trešdien bija jādodas uz Ķīnu, bija uzsākta vīzas kārtošana, taču dokumentu vietā saņēmu zvanu no Ankipāna, ka “Dinamo” atsakās no šī darījuma. Skaidri nesapratu, vai par mazu bija mūsu piedāvātā kompensācija, vai kas cits,” savu redzējumu uz situāciju klāsta “Kunlun Red Star” pārstāvis. Konkrētus finansiālos nosacījumus Pilsētnieks atklāt nevēlas, taču, viņaprāt, piedāvājums bijis adekvāts. “Rīga par šo naudu noteikti varētu parakstīt kādu pietiekami labu spēlētāju,” uzskata Pilsētnieks.

Ja līdz šai sezonai tiesības uz Indraši piederēja Rīgas "Dinamo" jeb viņš bija ierobežoti brīvais aģents, tad nākamajā vasarā uzbrucējs kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Tādējādi uz viņa pakalpojumiem varēs pretendēt jebkura cita KHL komandai, un "Dinamo" vairs nebūs tiesību prasīt samaksu par uzbrucēja tiesību pārdošanu.

27 gadus vecais Indrašis līdz šim KHL spēlējis tikai Rīgas "Dinamo" sastāvā un šajā sezonā pēc 29 spēlēm ir rezultatīvākais komandas spēlētājs. Indrašis rīdzinieku labā guvis desmit vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī sakrājis 14 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu (-3). Interesanti, ka šīs sezonas rezultatīvāko spēli latvietis aizvadīja tieši aizvadītajā nedēļas nogalē, kad cīņā pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'' guva divus vārtus, kā arī reizi rezultatīvi piespēlēja.