Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvija pārbaudes turnīru uzsāks ar spēli pret Baltkrieviju

© LFF

Galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Latvijas hokeja izlase šovakar pulksten 17:30 uzsāks pārbaudes turnīru Francijas pilsētā Seržī, pirmajā spēlē tiekoties ar Baltkrievijas komandu. Kārļa Zirņa U20 izlase tikmēr Ventspilī tiksies ar Austrijas vienaudžiem.

Latvijas izlase pirms pārbaudes turnīra Seržī aizvadīja treniņus 6. un 7. novembrī, pēc otrā treniņa Hārtlijam no sastāva atskaitot četrus hokejistus - Renāru Kārklu, Kalvi Ozolu, Martinu Lavrovu un Lauri Bajarunu. Uz Franciju izlase devās agrā trešdienas rītā.

Savukārt īsi pirms došanās uz Franciju Latvijas izlases sastāvu papildināja viens no šīs sezonas Optibet Hokeja līgas (OHL) labākajiem vārtsargiem ''Zemgale/LLU'', kurš tieši pēdējās spēlēs Latvijas čempionātā izcēlies ar spilgtu sniegumu. Tādējādi Seržī Latvijai būs divi vārtsargi - Cimermanis un Šveicē spēlējošais Ivars Punnenovs.

"Spēlētājiem teicu, ka gribu, lai viņi katrā spēlē cīnītos par uzvaru. Taču man tas nebūs galvenais - trenēšu, lai pie spēles laika tiktu pilnīgi visi. Jā, rezultāts būs svarīgs, bet ne tik ļoti, lai kāds hokejists laukumā pavadītu 30 minūtes tikai tāpēc, lai mēs uzvarētu. Vairāk novērtēšu sniegumu un centību, ne rezultātu.

Jaunajiem dosim iespēju parādīt, ko viņi spēj, turklāt iespēja tiks dota dažādos apstākļos. Nebūs tā, ka kāds spēlētājs laukumā tiks uz trim četrām nomaiņām. Visi, kuri brauks uz Franciju, spēlēs, un spēlēs pietiekami nopietnu lomu," tā iepriekš izteicās izlases galvenais treneris Hārtlijs.

Latvijas izlasei Francijā paredzētas trīs spēlēs trīs dienas, tāpēc arī itin loģiski, ka katram no hokejistiem būs iespēja sevi pierādīt. Uz Franciju devušies divi vārtsargi, deviņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Mača sākums pret Baltkrieviju šovakar paredzēts pulksten 17:30.

U-20 izlase turpina gatavoties pasaules čempionātam 1A divīzijā, kas norisināsies Francijā no 10. līdz 16. decembrim. Komanda Kārļa Zirņa vadībā dosies uz Ventspili, lai izmēģinātu spēkus pret divām elites divīzijas vienībām - Baltkrieviju un Dāniju, ka arī Austriju - vienu no piecām komandām, ar kuram Latvijas U-20 izlase cīnīsies par iekļūšanu pasaules labāko komandu desmitniekā.

Puse no komandas pārstāv hokeja klubu „Rīga”, kas spēlē Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL), daži hokejisti izsaukti no OHL klubiem, ir arī daži leģionāri - no Šveices, Dānijas un Norvēģijas. Latvijai izlasei pulksten 19:00 šovakar spēle pret Austriju. Šo cīņu varēsiet vērot Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Rihards Cimermanis (''Zemgale/LLU'') un Ivars Punnenovs ("SCL Tigers", Šveice).
Aizsargi: Uvis Jānis Balinskis (Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs ("HC Zlin", Čehija), Kristaps Zīle (Rīgas "Dinamo"), Roberts Kaļķis (HK "Rīga"), Eduards Hugo Jansons ("Neftyanik Almetievsk", Krievija), Maksims Ponomarenko ("Timra IK", Zviedrija), Pauls Svars (HK "Rīga") un Artūrs Salija ("HC Nove Zamky", Slovākija).
Uzbrucēji: Rodrigo Ābols ("Orebro HK", Zviedrija), Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Roberts Lipsbergs (visi Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi "HC Zlin", Čehija), Kirils Galoha (HS "Rīga"), Sandis Zolmanis, Gatis Gricinskis, un Linards Mazurs-Mago ("Aker/Strangnas", Zviedrija).

Euro Ice Hockey Challenge kalendārs

Datums Laiks Vieta Spēle
9. novembris 17:30 Seržī Latvija - Baltkrievija
10. novembris 17:30 Seržī Latvija - Slovēnija
11. novembris 19:00 Amjēna Latvija - Francija