Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvija turnīru Francijā turpinās pret olimpisko spēļu dalībnieci Slovēniju

© LHF

Latvijas hokeja izlase šovakar Francijas pilsētā Seržī aizvadīs otro spēli "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā, plkst. 17:30 pēc Latvijas laika tiekoties ar Slovēnijas valstsvienību.

Vakar Latvija, pēdējā trešdaļā guvusi piecus vārtus, ar rezultātu 7:5 pieveica Baltkrieviju. "Spēli iesākām ļoti veiksmīgi," pēc mača federācijas mājaslapā citēts galvenais treneris Bobs Hārtlijs. "Esmu ļoti, ļoti lepns par saviem spēlētājiem. Aizvadījām patiešām labu pirmo trešdaļu, taču otrajā periodā Baltkrievijai izdevās atspēlēties. Jau trešās trešdaļas sākumā mums izdevās gūt ātrus vārtus spēlējot piecatā pret trim. Mēs parādījām raksturu! Visi spēlētāji nospēlēja labi, esmu par to priecīgs. Neskatoties uz to, ka ielaidām piecus vārtus, vārtsargs Ivars Punnenovs aizvadīja lielisku maču."

Savukārt Slovēnija sava jaunā galvenā trenera soma Kari Savolainena vadībā sāka ar uzvaru pagarinājumā pār mājinieci Franciju (3:2). Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās franču kluba "Amiens" uzbrucējs Anže Kuralts, bet divos vārtu guvumos asistēja Čehijas pēc spēka otrās līgas komandas "Česke Budejovice" aizsargs Žiga Pavlins. Pasaules čempionātā slovēņi vienīgo punktu ieguva pret Šveici (4:5, bullīšos) un izkrita no elites, taču pirms gada Minskā izcīnīja tiesības spēlēt olimpiskajās spēlēs, uzvarot gan Poliju (6:1), gan Dāniju (3:0), gan arī mājinieci Baltkrieviju (3:2, bullīšos).

Olimpiskajās spēlēs slovēņi būs vienā grupā ar Krieviju, ASV un Slovākiju un, gatavojoties gaidāmajām cīņām, Francijā ir ieradusies visai spēcīgā sastāvā. No Kontinentālās hokeja līgas nav vienīgi izlases kapteiņa un Kaspara Daugaviņa komandas biedra Jana Muršaka (septiņās spēlēs viena piespēle), toties ir cits Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Roks Tičars (23, 0+7), kurš sezonu sāka Jekaterinburgā. Ir arī Žiga Jegličs (21, 0+5, no Ņižņijnovgorodas pārcēlās uz Ņižņekamsku), kā arī Oskara Bārtuļa komandas biedrs Roberts Saboličs. Pagājušajā sezonā viņš ar 44 (19+25) punktiem 58 spēlēs bija rezultatīvākais "Admiral" hokejists, bet šosezon 28 spēlēs sakrājis 12 (4+8) punktus. Muršaka prombūtnē pie kapteiņa goda ticis Marcels Rodmans.

Lielākā pārstāvniecība - pieci hokejisti - slovēņu sastāvā ir no Austrijas atklātā čempionāta jeb EBEL, kur Zinta Naura Zuševica pārstāvētajā Grācas "99ers" rezultatīvākais ir Kens Ograjenšeks (18, 3+16), kurš līgā ieņem dalītu 11. vietu. Četri spēlētāji ir no Francijas, kur rezultatīvi spēlē Grenobles uzbrucēji Davids Rodmans (18, 6+24) un Boštjans Goličičs (16, 8+19), kuri līgā ieņem attiecīgi otro un piekto vietu. Salīdzinājumam - Lionas uzbrucējam Artūram Mickevičam ir 19 (11+8) punkti 16 spēlēs. Savukārt Ruānas vārtsargs Matija Pintaričs pēc vidēji ielaistajām ripām (2,47) un atvairīto metienu procenta (91,2%) ir attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Mārim Jučeram šie rādītāji ir 2,82 ripas (5. vieta) un 89,3% atvairītu metienu (8. vieta).

Šodien spēles aizvadīs arī virkne citu Latvijas izlašu. Latvijas U20 izlase turnīrā Ventspilī plkst. 19:00 Sportacentrs.com portāla un TV kanāla tiešraidē uzņems Baltkrieviju, Latvijas klubu izlase Lietuvas pilsētā Klaipēdā plkst. 16:30 tiksies ar Ukrainu, Latvijas U18 izlase plkst. 20:00 viesosies Norvēģijā, Latvijas U17 izlase Minskā spēlēs pret Krievijas U16, bet Latvijas U16 izlase Ozolniekos uzņems vienaudžus no Norvēģijas.