Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" lauzīs līgumu ar savainoto Žerdevu

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar 31 spēlē sakrātajiem 20 punktiem atrodas pēdējā vietā un vakar piedzīvoja sauso zaudējumu pret Magņitogorskas "Metallurg", nolēmis šķirties no krievu uzbrucēja Nikolaja Žerdeva, kurš pēdējos mačus izlaida ribu savainojuma dēļ, kurā iedzīvojās pirms 15 dienām.

33 gadus vecais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs aizvadīja 13 spēles Rīgas "Dinamo" rindās, izceļoties ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tieši viņa precīzais metiens pagarinājumā pret Bratislavas "Slovan" ļāva rīdziniekiem pārtraukt 14 zaudēto maču sēriju.

Pirms 15 dienām aizvadītajā izbraukuma spēlē pret Maskavas "Dynamo" uzbrucējs cieta sadursmē ar pretinieku vārtiem, iedzīvojoties ribu savainojumā un izlaižot pēdējās trīs spēles. Žerdevs atrodas Rīgā un pēdējās dienās trenējās atvieglotā režīmā atsevišķi no komandas, tomēr "Dinamo" vadība pieņēmusi lauzt līgumu.

Par līguma laušanu pirmais vēstīja Krievijas laikraksts "Izvestia", un informāciju portālam Sportacentrs.comapstiprināja arī Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis. Pašlaik notiek dokumentu sagatavošana, bet līgums tiks lauzts tuvākajā laikā - šodien vai rīt.

Vakar Rīgas "Dinamo" parakstīja līgumu ar latviešu uzbrucēju Lauri Dārziņu, kurš pirms pasaules čempionāta sarāva ceļgala krusteniskās saites un līdz šim izgāja rehabilitācijas procesu. Jau iepriekš tika paredzēts, ka situācijā, ja kāds spēlētājs pievienosies, kādam būs jāaiziet.


Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs svētdien pulksten 17:00, kad savā laukumā uzņems Jekaterinburgas "Avtomobilist", un Dārziņš norādīja, ka viņš būs gatavs doties laukumā. Tikmēr "Izvestia" prognozē, ka Žerdevam atrast jaunu darba vietu būs grūts uzdevums: "Rīga principā viņam bija pēdējā iespēja. Maz ticams, ka tuvākajā laikā kāds cits KHL klubs gribēs ar viņu parakstīt līgumu."