Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Dārziņam otrais punkts, ''Dinamo'' piekāpjas "Traktor"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālajā hokeja līgā zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas nenoturēja vadību un pēdējā trešdaļā atzina Čeļabinskas "Traktor" pārākumu (1:3). Slimības dēļ nespēlēja vārtsargs Jānis Kalniņš, bet vienīgos vārtus pēc Laura Dārziņa piespēles mājiniekiem guva kapteinis un rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis.

Rīgas "Dinamo" aizsargu un uzbrucēju virknējumos nebija nekādu izmaiņu, toties vārtos piespiedu kārtā šoreiz nebija apslimušā Jāņa Kalniņa. 25 gadus vecais vārtsargs šosezon laukumā bija devies 15 mačos, atvairot 93,1% metienu un vidēji ielaižot 2,19 ripas. Viņa vietā vārtos stājās lietuvietis Mants Armalis, kuram tā bija vien trešā spēle Kontinentālajā hokeja līgā.

Pirmajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" izturēja divus mazākumus, bet pati spēles vidū savu otro vairākumu pārvērta vārtu guvumā. Vēl aizturētā soda laikā Indrašis pēc Denija Kristo piespēles netrāpīja pustukšos vārtos, taču vairākumā reabilitējās un pēc Dārziņa piespēles ar pirmo pieskārienu trāpīja čehu vārtu vīram Pavelam Francouzam virs pleca (1:0). Indrašim tas bija 21. (12+9) punkts 33 spēlēs, bet Dārziņam kopš atgriešanās - otrais (1+1) punkts divās spēlēs.

Čeļabinskas "Traktor" otrā perioda izskaņā gan atjaunoja līdzsvaru. Armalis špagatā glāba komandu, tomēr aizsargi nepalīdzēja lietuvietim un Aleksandrs Ribakovs atlēkušo ripu pārmeta pāri Armalim, 42,8 sekundes līdz trešdaļas beigām panākot 1:1. Nelīdzēja arī trenera izaicinājums - tiesneši neuzskatīja, ka vārtsargs būtu neatļauti traucēts, un pēc video vērošanas lēmumu nemainīja.

Trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki pēc Šehuras noraidījuma tika pie lieliskas iespējas spēlēt vairākuā, taču to neizmantoja, un tieši Šehura desmit minūtes līdz beigām guva izšķirošos vārtus. Kanādietis uzvarēja iemetienā un pats pēc mirkļa pielaboja metienu no zilās līnijas (2:1). Šehuram šosezon tas bija jau 24. (12+12) punkts 32 spēlēs, un savulaik "Dinamo" rindās viņš no 2012. līdz 2014. gadam 103 spēlēs, ieskaitot Gagarina kausu, tika pie 67 (25+42) punktiem 103 mačos.

Trīsarpus minūtēm "Dinamo" tika pasviests glābšanas riņķis. Miķelis Rēdlihs izprovocēja noraidījumu, vairākuma otrajā minūtē vēl Armalis tika nomainīts pret laukuma spēlētāju, tomēr arī sešatā rīdzinieki nespēja glābt spēli. Punktu mača 28 sekundes līdz beigām pielika zviedru uzbrucējs Rihards Jinje par spīti pārkāpumam aizturētā soda laikā iemeta tukšos vārtos (3:1). Četru spēļu mājas sērijā "Dinamo" svinēja divas uzvaras un ieguva četrus punktus, bet tagad rīdziniekus gaida četras spēles izbraukumā. Turklāt pret tām pašām vienībām, pret kurām tikko spēlēts mājās,- Jekaterinburgas "Avtomobilist" (24. novembrī), Magņitogorskas "Metallurg" (26.), "Traktor" (28.) un "Lada" (30.).