Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam un "Sabres" sausais zaudējums pret Tampu

© Scanpix

NHL komanda Bufalo „Sabres” šonakt piedzīvoja savu kārtējo zaudējumu šosezon, ar 0:2 piekāpjoties Tampabejas „Lightning”. Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda nav spējusi gūt vārtus jau divos mačos pēc kārtas.

Zemgus Girgensons spēlēja ceturtajā maiņā un laukumā pavadīja 8:47 minūtes. Mazajā spēles laikā latviešu uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, pabeidzot spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

„Lightning” rezultātu atklāja 17. minūtē Džordana Nolana divu minūšu soda izciešanas laikā. Spēcīgu metienu uzreiz pēc piespēles saņemšanas no zonas centra izdarīja Mihails Sergačevs, un ripa ar rikošeta palīdzību ielidoja vārtos. 19 gadus vecajam krievu aizsargam tie bija sesti vārti šosezon.

Savu pārsvaru „Lightning” dubultoja 33. minūtē, kad no zilās līnijas pa vārtiem uzmeta veterāns Dens Džirardi, un viņam ļoti veiksmīgā veidā ripa atrada ceļu vārtos, arī šoreiz atsitoties pret Bufalo spēlētāju. Tie bija pirmie Džirardi vārti Tampabejas sastāvā.

Pēdējā periodā „Sabres” arī palika divu vīru mazākumā uz vairāk nekā pusotru minūti, taču ar Girgensona palīdzību izdevās sekmīgi aizstāvēties. Bet pati „Sabres” vārtus tā arī neguva, lai gan pirmajā periodā pa vārtu pārliktni trāpīja Rasmuss Ristolainens. Somu aizsargs otrajā periodā arī guva traumu pēc pretinieka asa spēka paņēmiena, taču trešajā periodā atkal bija laukumā.

Visus 34 metienus Tampas vārtos atvairīja Andrejs Vasiļevskis, kurš vēl pirms pāris gadiem ar Kristeru Gudļevski dalīja spēles laiku AHL klubā. Vasiļevskis lika „Sabres” palikt sausā jau otro maču pēc kārtas - pirms trim dienām ar 0:3 tika zaudēts Monreālai. Kopumā Bufalo zaudējusi deviņās no pēdējām desmit spēlēm un saglabā priekšpēdējo vietu līgā, turklāt punktu skaitā Arizonas „Coyotes” to jau panākusi, šonakt iegūstot vienu punktu pret Edmontonu. Bufalo un Arizonai ir pa 16 punktiem, kamēr visām pārējām līgas komandām vismaz 22 punkti.

”Sabres”-”Lightning” 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Vārti: 16:29 Sergačevs (Džonsons, Palāts) (vair.) 0:1, 32:08 Džirardi (Namestņikovs, Kučerovs) 0:2
Metieni: 34:26
Soda minūtes: 6:6
Vārtsargi: Robins Lēners - Andrejs Vasiļevskis