Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Indrašis turpina spīdēt, Razgalam otrais gols sezonā, ''Dinamo'' uzvar Minskā

© Romāns Kokšarovs / f64

Rīgas ''Dinamo'' hokejisti šovakar Minskā ar 3:1 apspēlēja vietējo Minskas ''Dinamo'' komandu. Vārtsargam Jānim Kalniņam līdz sausajai spēlei pietrūka nepilnas divas minūtes, savukārt jau 16 vārtus šosezon guvis komandas kapteinis Miks Indrašis.

Spēli aktīvi iesāka abas komandas, taču pirmie rezultātu atklāja viesi. Sestajā minūtē uzbruka ceturtais virknējums, ripu aiz vārtiem saņēma Frenks Razgals, kurš ar slaidu loku izslidoja vārtu priekšā un precīzi meta virs Jūnasa Enrūta pleca, gūdams savus otros vārtus sezonā - 1:0. Pēc vārtu zaudējuma iniciatīvu gan pārņēma laukuma saimnieki, un Jānim Kalniņam nācās glābt savu komandu pēc Fonteina un Ļisoveca bīstamajiem metieniem.

Rīdzinieki aizsargājās disciplinēti un izmantoja katru iespēju aizskriet pretuzbrukumā. 31. minūtē ilgstoši pretiniekus aizsardzības zonā iespieda Rīgas pirmais uzbrucēju trijnieks, un izdevās pārsvaru dubultot - uz zilās līnijas ripu saņēma Dārziņš, ar skaistu pauzi apspēlēja divus aizsargus, izkārtojot sev vietu metienam. Laura mesto ripu ar precīzu nūjas pieskārienu vārtos pārvirzīja Miks Indrašis - 2:0.

Ar bīstamu uzbrukumu uzreiz atbildēja arī viesi, līdz vārtiem izlaužoties Pavlovičam, tomēr glāba Kalniņš. Otrā laukuma galā aci pret aci ar Enrūtu tika atstāts Lipsbergs, bet uzbrucēja metienu atvairīja vārtsargs. Otrās trešdaļas izskaņā viesi tika pie pirmā vairākuma, taču iespēju neizmantoja. Trešās trešdaļas sākumā gan rīdzinieki mazākumā nonāca paši, taču arī mājnieki neprata izmantot viena spēlētāja pārsvaru.

Rīgas hokejisti turpinājumā tika arī pie iespējas pielikt uzvarētāja noskaidrošanai punktu, proti, pie četrām minūtēm piecatā pret četriem, bet arī šoreiz vairākuma izspēle nevedās, kā cerēts. Viss liecināja par pirmo sauso uzvaru šosezon, taču nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Džeks Skillī ar plaukstas metienu atgrieza savu komandu spēlē - 2:1. Minskieši metās atspēlēties, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr uzbrukumā kļūdījās, un Indrašis par to pretiniekus sodīja, raidot ripu tukšos vārtos un pieliekot spēlei treknu punktu - 3:1.