Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" 2017. gada pēdējā mājas spēlē šovakar uzņems "Vityaz"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pēdējās trīs spēlēs kopā ielaidis tikai trīs vārtus, šovakar pulksten 19:30 savā laukumā uzņems Podoļskas "Vityaz" – komandu, kuras izredzes iekļūt izslēgšanas mačos pamatīgi sarukušas. Tiešraide kanālā TV6 un "Viaplay".

25 gadus vecais Jānis Kalniņš sargājis Rīgas "Dinamo" vārtus sešās spēlēs pēc kārtas, un tikai vienā viņš ielaidis vairāk par vieniem vārtiem - Toljati "Lada" otrajā trešdaļā guva divus vārtus 68 sekunžu laikā, un tas bija viss. Pateicoties Kalniņa lieliskajam sniegumam, rīdziniekiem izdevies izrāpties no pēdējās vietas, bet vārtsargs ar sezonā atvairītajiem 93,9% metienu ieņem piekto vietu visā līgā.

Sestdien izdevās izbraukumā ar 3:1 pieveikt Minskas "Dinamo", un galvenais uzvaras kaldinātājs Kalniņš atvairīja 34 metienus. Savukārt rezultatīvo sēriju turpināja komandas kapteinis Miks Indrašis, kurš iemeta uzvaras vārtus un 16 sekundes līdz beigām raidīja ripu tukšā cietoksnī, izceļoties vēlreiz. Pēdējos deviņos mačos Indraša kontā ir 12 punkti - seši vārti un sešas piespēles. Un pagājuši tieši deviņi mači kopš Laura Dārziņa atgriešanās ierindā.

Šovakar rīdziniekiem pretī stāsies Podoļskas "Vityaz", kas Latvijā ieradusies ar diviem zaudējumiem pēc kārtas - 1:4 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un 2:3 bullīšos pret Čerepovecas "Severstal". Tiesa, pirms tam bija uzvaru sērija. Ar 49 punktiem "Vityaz" ieņem 11. vietu Rietumu konferencē, taču iekļūšana izslēgšanas mačos izskatās neiespējama - astotajā vietā esošā "Sochi" savākusi par 11 punktiem vairāk, turklāt ir ar trim spēlēm rezervē.

Komandas iepriekšējoreiz satikās 5. oktobrī, un Podoļskas "Vityaz" savā laukumā ņēma virsroku ar 4:1. Rīdziniekus iegāza spēle nevienādos sastāvos, jo gan pirmos, gan trešos vārtus mājinieki guva vairākumā. Savukārt pēdējā ripa tika iemesta mazākumā, bet Rīgas "Dinamo" tobrīd spēlēja ar tukšiem vārtiem. Rīgas "Dinamo" labā vienīgos vārtus guva Nikolajs Žerdevs, kurš 28. minūtē izcēlās vairākumā un panāca izlīdzinājumu. Viņš nesen tika pie līguma līdz sezonas beigām.

Pretinieku rezultatīvākais spēlētājs ir Aleksejs Makejevs, kurš savācis 29 punktus. Par vienu mazāk ir Maksimam Afinogenovam, kurš gan aizvadījis par astoņiem mačiem mazāk. Trakais Maksis savstarpējos dueļos pret Rīgas "Dinamo" guvis četrus vārtus, kas ir labākais rezultāts Podoļskas "Vityaz" komandā. Viņš izcēlās arī oktobra ievadā, kad četras minūtes līdz beigām dubultoja pārsvaru.

20 punktu robežu izdevies pārkāpt arī aizsargam Vojteham Mozīkam - viņa kontā ir 23 punkti. Čehs divas iepriekšējās sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, piedaloties septiņās spēlēs Ņūdžersijas "Devils" sastāvā. Tomēr nostiprināties neizdevās, un viņš atgriezās Eiropā. Iepriekš Mozīks bija spēlējis tikai Čehijā, bet tagad pierāda varējumu Kontinentālajā hokeja līgā. Viņš ir Podoļskas "Vityaz" aizsardzības līderis, spēlējot gan vairākumā, gan mazākumā, turklāt Mozīks aizsardzības partnerus maina kā zeķes.

Tā būs Rīgas "Dinamo" pēdējā mājas spēle 2017. gadā, jo sekos izbraukums uz Ķīnu, Habarovsku un Vladivostoku, kā arī Špenglera kausa izcīņa Šveicē. Savā laukumā rīdzinieki atgriezīsies tikai 4. janvārī ar dueli pret Ņižņekamskas "Neftekhimik".