Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ziemas klasika arī Rīgā: "Dinamo" aizvadīs spēli zem klajas debess

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" nākamā gada 20. janvārī mājas spēli pret Minskas "Dinamo" aizvadīs zem klajas debess, TV6 studijā pirms mača pret Podoļskas "Vityaz" paziņoja kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Konkrētu norises vietu Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs gan neminēja, taču portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka tā notiks Rīgas 84. vidusskolā jeb pie tā dēvētās Ušakova kepkas. Spēli apmeklēt varētu vairāki tūkstoši skatītāju.

Šosezon jau notika pirmā Ziemas klasikas spēle Kontinentālās hokeja līgas vēsturē, un tajā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Sanktpēterburgas SKA izbraukumā ar 4:3 apspēlēja Helsinku Jokerit. Vēsturisko maču Kaisaniemi parkā klātienē vēroja 17645 skatītāji.

Runas par iespējamo Ziemas klasiku Rīgā klīda jau sen, un jau jūlijā Kontinentālās hokeja līgas viceprezidents Georgijs Kobiļjanskis sacīja, ka tas būs mačs 20. janvārī starp Rīgas "Dinamo" un Minskas "Dinamo". Rīgas kluba preses sekretārs Jānis Stepītis toreiz portālam Sportacentrs.com šo informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza, sakot, ka tāda ideja ir, taču vēl priekšā ilgas pārrunas.

Rīgas "Dinamo" 2018. gadu sāks ar septiņām mājas spēlēm pēc kārtas, un Ziemas klasika šajā sērijā būs sestā cīņa. Vēl rīdzinieki uzņems arī "Neftekhimik" (4. janvārī), "Salavat Yulaev" (6.), "Sochi" (8.), "Ak Bars" (10.), "Amur" (18.) un "Yugra" (22.). Minskas "Dinamo" ar 50 punktiem 40 spēlēs pirms šā vakara spēlēm Rietumu konferencē ieņēma 10. vietu, kamēr rīdzinieki ar 32 punktiem ir pēdējie.